fbpx Посланикът на Chivas Regal Макс Уорнър за магията на уискито | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Посланикът на Chivas Regal Макс Уорнър за магията на уискито

Роден в Лондон, Макс Уорнър се присъединява към Chivas Brothers през 2004 г. като Chivas Regal бранд посланик. Зад гърба си има дванадесе годишен опит в индустрията, който стартира в известния Savoy Hotel и минава през мениджмънта на многократно награждаваните барове Bank Restaurant&Bar, AKA, The Sanderson Hotel и Baltic. През 2003 г. той и екипът му от Baltic са отличени с наградата UK Bar Team на годината на Class Magazine. През юли 2016 г. Макс получи едно от най-престижните признания в индустрията и беше обявен за World`s Best Global Brand Ambassador на Spirited Awards.

Отгледан с историите от кухнята на Маргарет Тачър (майка му била готвачка на министър-председателя на Великобритания), Макс Уорнър признава, че има отношение към храната и различните вкусове още от дете. Ето защо решаваме да го поканим на обяд - посланикът на Chivas има толкова натоварена програма, че наистина не му остава време за още едно интервю, а часът вече е почти два. Докато си говорим, а той с любопитство опитва черноморски паламуд на скара, ни разказва за пътешествията си по света и споделя, че няма любима дестинация.

Все пак – признава, че е влюбен в нощния живот в Бейрут и не пропуска възможността да направи комплимент на българите, които, според него, са „страхотни хора, защото обичат да пият уиски“ и с невероятна усмивка отклонява опитите на екипа ни да му предложи чаша българско вино.

Поръчва си вода, но не спира да говори за уискито, за уиски културата по света, за начините, по които магията на Chivas достига до хората. Азиатският пазар е много по-различен от европейския, споделя Макс, който през лятото получи едно от най-престижните признания в индустрията и беше обявен за World`s Best Global Brand Ambassador на Spirited Awards.

Всъщност неговата тайна страст са коктейлите. Уорнър е страхотен познавач на вкуса и умението да миксира отделните нюанси така, че накрая да получи чаша с характер, която носи страхотното усещане от коктейла – за нещо ново и необикновено, неопитвано досега.

Но тези негови умения не са никак случайни. Макс „откраднал“ занаятадокато работел в прочутия хотел Savoy в Лондон. После пък се захванал да менажира напълно непопулярен ресторант в една от по-западналите части на Лондон. Сформирал отличен бармански екип, а няколко години след това дошла и поканата от страна на Chivas.

2500 презентации

Макс признава, че е направил над 2500 презентации на Chivas, работил е с преводачи на 39 езика и е обиколил 79 държави. „България е 80-ата страна, в която пристигам“, казва той и споделя, че никога не повтаря една и съща презентация два пъти.

Когато му задаваме въпроса:„Защо един човек влиза в бара и си поръчва точно Chivas, а не нещо друго“, Макс отговаря кратко: „Защото знае какво точно получава“ и признава, че често хората пият определено уиски, но не знаят нищо за него и за историята му. Ето защо неговата мисия като посланик е да разкаже на феновете на напитката каква е магията на Chivas.

В София той я разкри по време на майсторския си клас, в рамките на Уикси феста в края на октомври – изживяване, което всеки почитател на уискито ще помни дълго.

Макс има перфектен британски акцент и разказва историята на братята Чивас с такъв плам, че когато излезеш от „уиски лекцията“ имаш чувството, че Джеймс и Джон ей сега ще дойдат да ти налеят още една чаша от страхотния им Chivas. Кораби, блендиране на чай, бъчви, аромати, знак за кралска гаранция – фактите около историята на Chivas са повече от любопитни. Едно е сигурно – веднъж научил историята на бранда, повече никога не можеш да пиеш просто Chivas. Макс Уорнър прави това изживяване неповторимо.

Рицарски живот

„През 2008 година, когато стартирахме кампанията Chivas - Live with chivalry, се оказахме в хватката на икономическата криза. Тогава много хора се обърнаха към нас и казаха – „Сега ли трябва да се случва това, когато банките изживяват такъв труден момент?“ Отговорихме им, че това е кампания, планирана преди две години, когато никой не подозираше какво ще се случи. Но ние успяхме да излезем с тази кампания, която говореше на хората смислено – тя наложи посланието, че има по-важни неща в живота.“, споделя Макс за рицарския живот в условия на криза.

Възрастта не е основното

„Chivas е отлично произведено уиски. Имаме и 18-годишен продукт, който е може би малко по-скъп, но имаме и още по-изискания Chivas Extra. Tой е съсредоточен върху вкусовите усещания – върху профила на вкуса, с цел да можем да комуникираме по-добре. Extra отлежава в бъчви и се развива, създавайки аромат, вкус и мекота. Той лежи в шери бъчви и това е посланието към нашите клиенти – те разбират защо това уиски е по-различно. Можете да пиете нашите уискита с увереността, че имате в чашата си всички вкусове и аромати... Истината обаче е, че това уиски не е за всеки.“