fbpx Представяме Дарина Пенева, изп. директор на "Стантън Чейс Интернешънъл България" (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мениджърите споделят, сезон 5, част 5

Представяме Дарина Пенева, изп. директор на "Стантън Чейс Интернешънъл България" (ВИДЕО)

 

Дарина Пенева е изпълнителен директор на компанията за подбор на персонал "Стантън Чейс Интернешънъл България", като започва работата във фирмата през 2006 г.

„Минахме през различни етапи на развитие, но винаги е било полезно и предизвикателно. Харесва ми работата в тази сфера. Ние сме малък екип от 8 души и не сме просто колеги, а съмишленици, които обичат работата си. Затова и смятам, че сме успешни. Ние помагаме на клиентите да намират най-подходящите хора за дадена позиция, в конкретен етап от тяхното развитие. Няма нищо по-обогатяващо от това да се срещаш с успешни и мотивирани личности, независимо дали е някой по-възрастен от мен или човек в началото на своя професионален път. За мен всяка една среща ми носи голяма добавена стойност. Обогатява ме и ми помага да развивам компанията и екипа“, казва Дарина Пенева.

Нейните правила за успех в бизнеса

За да си успешен в бизнеса, трябва да си проактивен и да изпреварваш събитията. Човек трябва да се опитва да вижда една идея по-напред и да предприема действия.
Трябва да сме наясно обаче, че неуспехът не е краят на света. Всъщност той е една отворена врата. Това е възможност да наредим нещата по нов начин, както и да се научим от грешките, които сме допуснали. В крайна сметка не греши този, който не действа. Харесвам историята на великия Майкъл Джордън, който обяснява колко мачове е загубил, колко коша не е вкарал и колко победи е изпуснал. Въпреки това е най-великият, нали? И казва, че никой не помни загубите му. Хората го харесват, защото е влагал много в играта си на терена.

За да е успешен в дългосрочен план един бизнес, лидерът в една компания трябва да се обгради от съмишленици – хора, с които да прави нещата заедно и да ги уважава за това, което те дават от себе си.

Разбира се , важно е да се делегират отговорности. Един екип може да стигне много по-далеч и да изгради много повече, отколкото един гениален индивид, който е сам.

Важно е да търсим винаги обратна връзка - от служителите, от мениджърите, от клиентите и пазара. Тя ще ни помогне в стремежа да се усъвършенстваме, да сме по-добри и да правим по-добре нещата. Ако искате да сте по-успешни и по-професионални, трябва да сте готови да чуете неща, които може би на първо четене няма да ви харесат. Но те са ценни.

И не забравяйте да останете автентични докрай като начин на мислене и като възприятия за света. Не забравяйте, че дори и да успеете да вземете някои практики от успешни и богати хора, те ще работят за вас единствено, когато ги въплътите във вашата идентичност. Тогава наистина ще се насладите на успеха си и това, което правите, ще е в посоката на вашите възприятия за света.