fbpx Представяме Мартин Паев, собственик на "Сортис Груп" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме Мартин Паев, собственик на "Сортис Груп"

Мениджърите споделят, сезон 5, част 3

Представяме Мартин Паев, собственик на "Сортис Груп"

Мартин Паев е основател и председател на "Сортис Груп" - група от няколко компании. "Първата си фирма основах преди 11 години, а сега се занимавам със сливане и придобиване на компании, привличане на дялов капитал, по-сложно финансиране, финансиране за придобиване. Подготвям компании за бъдещи сделки, защото не е толкова лесно да се продаде една фирма успешно. Занимаваме и с бизнес процеси и дела, свързани с преструктуриране. Наскоро започнахме и анализ на алтернативни активи и криптовалути. Друго направление в бизнеса ни е управление и инвестиции в света на имотите. Занимаваме се и с кредитни консултации в корпоративната сфера.
Също имаме компания, която се занимава с развитие и управление на хотели. Правим концепции за по-големи комплекси, ребрандираме, грижим се за цялостния бизнес план.", споделя за бизнеса си Мартин Пеев. Той признава, че толкова много и различни бизнеси могат да се управляват само по един начин - с малко свободно време.

Неговите правила за успешен бизнес:

- Занимавай се с дейности, които за теб са страст и ти доставят удоволствие. Колкото и странно да ви звучи, аз лично още от девети клас знаех с какво искам да се занимавам - със сливане и придобиване на компании. Много точно си представях каква ще е бъдещата ми работа и просто следвах този план. Истината е, че навремето откраднах тази идея за бизнес от Ричард Гиър и филма "Хубава жена".

- Много е важно сутрин, когато се събудиш, да се усмихваш от мисълта, че днес трябва да отидеш в офиса. Голяма част от съзнателния си живот ние прекарваме на работното място и ако не изпитваме позитивни чувства, то значи не сме полезни там.

- Не бива да се страхуваш. Трябва да мислиш и да мечтаеш мащабно, а след това да поемеш по стъпките, за да реализираш тези мечти. Срещал съм страшно много предприемачи, но това, което ми прави впечатление е, че повечето от тях буквално не могат да мислят мащабно.

- В същото време много е важно да си поставяш цели, които са амбициозни, но и реалистични. Ако не са достатъчно амбициозни, няма да се движиш достатъчно бързо - а в модерния свят това е недопустимо. От друга страна, ако са прекалено смели, може да се окаже, че са недостижими. Това пък демотивира и теб, и екипа ти. Затова - амбициозни и постижими цели!

- Важно е да се обградиш с качествени хора - това означава такива, които изповядват сходни с твоите ценности. Следващата нелека стъпка е, когато намериш правилните хора да ги мотивираш и да ги задържиш. Това е изключително важно!

- Всеки мениджър трябва да може да приеме, че не е страшно, ако нещо не знаеш – по-важното е да знаеш откъде да се научиш. Трябва да можеш да прехвърлиш задачите на някого, който е по-добър от теб. Със сигурност има хора, които знаят много повече от нас, просто трябва да знаем как да ги потърсим и да ги привлечем в екипа. Ето, това вече е умение!

Снимките са направени по време на първа Мениджърска среща от петия сезон на проекта в шоурума на KARE. За всяка среща дизайнeрският екип на шоурума подготвя специално студио.

 

снимки: Хайлайф

 

 

 

 

 

Facebook коментари