fbpx Съотношението цена-качество е водещо при избора на коледни подаръци | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Съотношението цена-качество е водещо при избора на коледни подаръци

Потребителите планират да изхарчат до 400 лв. за коледните си покупки

Това показва проучване на Offerista Group Bulgaria, проведено в периода 11-19 октомври 2021 г. Близо 37% от потребителите планират да изхарчат между 201 лв. и 400 лв., като повече от половината анкетирани (близо 56% от тях) твърдят, че бюджетът им за коледни покупки тази година е приблизително същият като миналата и предпочитат да заплащат в брой.

При избора на коледни подаръци най-голямо значение за участниците в запитването има съотношението цена-качество: потребителите търсят добри стоки на достъпни цени.

За коледни предложения участниците в анкетата научават най-вече от онлайн източници - сайта и мобилното приложение на Broshura.bg, официални уебсайтове на различни магазини, социални мрежи.

Това още веднъж показва колко важно е бизнесът да залага на мулти-канален подход при комуникацията на своите предложения. Диверсификацията на рекламните канали е не само ключ към достигане до максимална част от потребителите в таргет аудиторията. А и ефективен метод за ограничаване риска от зависимост към определен канал в случай на непредвидени обстоятелства (като масовото прекъсване на Facebook/Instagram/WhatsApp, което се случи по-рано през октомври тази година).

Малко над 30% от анкетираните пазаруват коледните подаръци през целия декември, докато близо 24% изчакват коледните намаления да започнат.

Топ 3 категории продукти, от които анкетираните планират покупки са:

- дрехи, обувки, аксесоари, спортни стоки;

- декорация и други продукти за дома;

- храни и напитки.