fbpx Сред природата с BMW и MINI | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Сред природата с BMW и MINI

Сред природата с BMW и MINI

 

BMW и MINI могат да бъдат идеален спътник в активното всекидневие на всеки. Многообразие от системи за комфорт и безопасност, грижа за интериора и екстериора на автомобила, системи за товарене и транспорт на багаж и спортно оборудване, наред с многобройни lifestyle и спортни продукти и аксесоари гарантират, че всеки аспект на техния начин на живот. На специално събитие бяха представени обновените BMW Серия 2 Актив Турър и BMW Серия 2 Гран Турър, които правят своя български дебют.

 

Характерно при разработването на системите за товарене и транспорт на спортно оборудване на BMW и MINI е търсенето на оптимален баланс по отношение на функционалност и дизайн, както и изискване за устойчивост на производството и използваните материали. Всички системи са с оптимизирано тегло и аеродинамика, не влияят негативно на динамиката и звуковия комфорт при движение дори при високи скорости. Кутиите за багаж позволяват увеличаване на багажния обем с до 520 литра, а системата за транспортиране на велосипеди на задния капак позволява транспортирането на до три велосипеда, без загуба на функционалност или обем на товарното пространство на багажника. Голям брой от предлаганите продукти са носители на престижната награда за дизайн Red Dot Award.

 

С атрактивен дизайн, лесен монтаж със системата ISOFIX и най-вече най-високо ниво на безопасност, според редица независими проучвания, се отличават детските седалки BMW и MIN, които се предлагат за всички възрастови групи – Baby seat +0, Juinor seat 1, Junior seat 2/3.

 

За пълна спортна програма вече е тук новият BMW Active Hybrid e-Bike, който е оборудван с цялостно модернизирана задвижваща концепция, която се разпознава по значителното повишения на мощността: висококачественият Brose електромотор, който при нужда може да бъде активиран за подпомагане на педалите, осигурява повишена динамика и типичната за BMW пъргавина с мощността си от 250 вата и 90 Нм въртящ момент. Мощността за електрическото подпомагане на педалите с пробег до 100 километра се черпи от демонтиращия се акумулатор с капацитет 540 Втч. Силата на подпомагането може лесно да се регулира чрез новия дисплей: на разположение са 4 режима с различна мощност при скорост до 25 км/ч. Micro-USB интерфейсът и функцията Bluetooth позволяват свързване със смартфона.

 

BMW Cruise M Bike се откроява с външен матов черен цвят, джанти и други контрастиращи елементи в червено, които са вдъхновени от спортно-отличителния дизайн характерен за BMW M. В допълнение изработените от въглеродни влакна елементи разделителна шайба и колче на седалката подчертават спортния дух на BMW Cruise M Bike, като в същото време гарантират радост от колоезденето, както при шосейна езда, така и върху хълмисти терени.

 

Оборудвани с най-новото поколение двигатели, модернизираните премиум компактни модели на BMW в сегмента на Sports Activity Tourer (SAT) BMW Серия 2 Актив Турър и BMW Серия 2 Гран Турър предлагат разточителен простор, комбиниран с гъвкавост, висок комфорт и типичните за марката динамични характеристики. Оформената по нов начин предна част подчертава по-спортното излъчване. Изцяло новото поколение двигатели осигурява по-висока мощност при по-висока ефективност  (среден разход на гориво 6,4–2,3 л/100 км, всеобхватната гама от услуги за свързаност и асистиращи системи заема лидерска позиция в сегмента.
На пръв поглед новите BMW Серия 2 Актив Турър и Серия 2 Гран Турър се разпознават по значително по-голямата бъбрековидна радиаторна решетка. Тя осигурява значително по-силно присъствие и изразителност. В предната броня доминира големият троен въздухозаборник. Той е оформен в черен цвят и подчертава широчината на автомобила. Във външните въздухозаборници са интегрирани новите опционални LED фарове за мъгла (не и при PHEV). Типично е и разположението на двойните кръгли фарове, опционално с LED или адаптивна LED технология с незаслепяващи дълги светлини. Самоуверено е и излъчването на задната част. То се подчертава от целенасочените модификации: декоративната лайстна на задната броня (само при някои варианти) акцентира усещането за широчина; ауспуховите накрайници са с увеличен до 90 мм диаметър, като всички четирицилиндрови модели вече са с двойни ауспухови накрайници.

 

Особено самоуверен е дизайнът на BMW Серия 2 Актив Турър и Серия 2 Гран Турър с новия М спортен пакет. Динамично оформената предна броня е разделена на три части, като външните въздухозаборници са оградени с гланцирано черни елементи. Задната броня също е с индивидуален дизайн с елемент в Dark Shadow, който подчертава широчината на автомобила.
При модернизацията автомобилите със седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя или осемстепенната трансмисия Steptronic получават новия електронен селектор. Разширените серийни седалки и новите тапицерии осигуряват още по-добро усещане при седене. Освен базовият модел се предлагат и моделите Luxury Line, Sport Line, както и М спортен пакет.

 

Вместимостта на багажника е 468 литра, като може да се ползва гъвкаво чрез надлъжно регулиране на задната седалка и да се увеличава до 1 510 литра (PHEV 1 350 литра) чрез сгъване на серийно разделените в съотношение 40:20:40 облегалки. Серия 2 Гран Турър предлага вместимост на багажника е между 645 и 1 905 литра.
За BMW Серия 2 Актив Турър и Серия 2 Гран Турър се предлага широка палитра от три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели, а за BMW Серия 2 Актив Турър и Plug-in хибридно задвижване. Двигателите могат да бъдат комбинирани с три концепции на трансмисиите: механична шестстепенна скоростна кутия, новата, използвана за пръв път при моделните семейства седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя и осемстепенна трансмисия Steptronic. Всички бензинови и дизелови двигатели са от семейството агрегати на BMW EfficientDynamics с технология BMW TwinPower Turbo и са основно модернизирани.

Серия 2 Актив Турър/Серия 2 Гран Турър са оборудвани със система iDrive от най-ново поколение. В комбинация с опционалната навигационна система централният 6,5- или 8,8-инчов дисплей с висока разделителна способност е с функция тъчскрийн. С него се разширяват възможностите за управление на водача в допълнение към серийната система за управление iDrive от най-ново поколение с Touch контролер (навигационна система Plus) и интелигентно гласово управление.
С BMW ConnectedDrive серийно интегрираната в автомобила SIM карта позволява независимо от свързания смартфон една оптимална свързаност и достъп до услугите на BMW. На разположение са Real Time Traffic Information (RTTI), Time-to-Leave функцията или достъпът до автомобила чрез Remote Services. Другите акценти, който позволяват свързаност навсякъде и по всяко време, са опционалните WLAN-Hotspot и телефонията с безжично зареждане. Чрез опционалната подготовка за Apple CarPlay избрани функции на iPhone могат за бъдат ползвани безжично и комфортно в автомобила.

   

Facebook коментари