fbpx Столичното бистро „Тирбушон“ отпушва настроението | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Столичното бистро „Тирбушон“ отпушва настроението

Пандемията спря пътуванията ни до любимите старинни градове като Рим, Флоренция, Мадрид или Париж, до които отскачахме дори и само за един уикенд. Но пък духът им можете да го откриете в сърцето на сърцето на стара София и макар само за някой и друг час, ще се пренесете в уюта на старите улички из тези градове.

На столичната улица Дякон Игнатий 19 (в близост до площад Славейков), ви очаква бистро „Тирбушон“, което по семпъл, но много уютен начин е събрало отминали времена и съвременна, вкусна и питателна кухня. Внимавайте да не го пропуснете – влезте навътре през безистена и ще се окажете в затворения двор на стари софийски къщи.

И изведнъж, като че ли попадате в друга София – далеч от градски грохот, шума от трамваи, улична глъч. Ще ви посрещне френска или италианска музика, а оранжево-охрените цветове на стените на къщите и дървените масички и столове веднага ще повдигнат настроението, а ромоленето на старото, малко шадраванче, ще ви накара да се усмихнете.

Всеки ще извади собствените си спомени от малките бистра и ресторантчета по Европа, които крият невероятен чар. E, тук има от всяко.

Менюто е стегнато, изискано, поднесено по красив начин и най-важното - много вкусно. Всеки ден има обедно меню, а всяка седмица и нещо специално. Супите са според сезона – съветвам сега да опитате тиквената. Не пропускайте салатата с пушена бурата, домашен хумус и авокадо, поднесена с рукола и стърготини от бял труфел и балсамова редукция. Ако предпочитате месо, може да поръчате пиле със сос от четири сирена и пюре от грах, печено джоланче или пък ароматен конски суджук. Сервитьорите са изключително любезни и се доверете на тях да ви предложат подходящо вино.

Може да заложите и на вкусни разядки, брускети или някое рибно плато. А, да не забравя и прясна, направена на място паста.

Всеки ще извади собствените си спомени от малките бистра и ресторантчета по Европа, които крият невероятен чар, аромати, срещи с добри приятели и близки хора. E, тук има от всяко и от всичко.