fbpx Столичното бистро „Тирбушон“ отпушва настроението | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Столичното бистро „Тирбушон“ отпушва настроението

Водеща снимка
Да

Столичното бистро „Тирбушон“ отпушва настроението

Пандемията спря пътуванията ни до любимите старинни градове като Рим, Флоренция, Мадрид или Париж, до които отскачахме дори и само за един уикенд. Но пък духът им можете да го откриете в сърцето на сърцето на стара София и макар само за някой и друг час, ще се пренесете в уюта на старите улички из тези градове.

На столичната улица Дякон Игнатий 19 (в близост до площад Славейков), ви очаква бистро „Тирбушон“, което по семпъл, но много уютен начин е събрало отминали времена и съвременна, вкусна и питателна кухня. Внимавайте да не го пропуснете – влезте навътре през безистена и ще се окажете в затворения двор на стари софийски къщи.

И изведнъж, като че ли попадате в друга София – далеч от градски грохот, шума от трамваи, улична глъч. Ще ви посрещне френска или италианска музика, а оранжево-охрените цветове на стените на къщите и дървените масички и столове веднага ще повдигнат настроението, а ромоленето на старото, малко шадраванче, ще ви накара да се усмихнете.

Всеки ще извади собствените си спомени от малките бистра и ресторантчета по Европа, които крият невероятен чар. E, тук има от всяко.

Менюто е стегнато, изискано, поднесено по красив начин и най-важното - много вкусно. Всеки ден има обедно меню, а всяка седмица и нещо специално. Супите са според сезона – съветвам сега да опитате тиквената. Не пропускайте салатата с пушена бурата, домашен хумус и авокадо, поднесена с рукола и стърготини от бял труфел и балсамова редукция. Ако предпочитате месо, може да поръчате пиле със сос от четири сирена и пюре от грах, печено джоланче или пък ароматен конски суджук. Сервитьорите са изключително любезни и се доверете на тях да ви предложат подходящо вино.

Може да заложите и на вкусни разядки, брускети или някое рибно плато. А, да не забравя и прясна, направена на място паста.

Всеки ще извади собствените си спомени от малките бистра и ресторантчета по Европа, които крият невероятен чар, аромати, срещи с добри приятели и близки хора. E, тук има от всяко и от всичко.