fbpx Стратегическият план PACE! на Opel предвижда излизане на печалба прeз 2020 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стратегическият план PACE! на Opel предвижда излизане на печалба прeз 2020 г.

Михаел Лошелер, главен изпълнителен директор (CEO) на Opel Automobile GmbH (вдясно на снимката) обяви стратегическия план PACE! за възстановяване на финансовите основи и засилване на устойчивата конкурентност и растеж. Всички инициативи на плана PACE! ще трябва да допринесат за постигането на положителен оперативен свободен паричен поток, както и повтарящ се оперативен марж от 2% на първия етап до 2020 и 6% до 2026 за автомобилното поделение. Комбинирайки силните си страни ще бъде разгърната годишната синергия на ниво Groupe PSA на €1.1 милиарда до 2020 и €1.7 милиарда до 2026. Всички действия ще допринесат за по-нисък финансов праг на равновесие за Opel/Vauxhall от 800 000 автомобила, създавайки печеливш бизнес модел независимо от евентуалните препятствия.

Имайки пълен достъп до технологиите на Groupe PSA, Opel/Vauxhall ще стане лидер по ниски емисии на CO2 в Европа. Към 2024 г., всички европейски леки автомобили ще бъдат електрифицирани, като ще предлагат изцяло електрическо задвижване или plug-in хибридна версия наред с ефективните двигатели с вътрешно горене. До 2020 г, Opel/Vauxhall ще има четири електрифицирани модела на пазара, включително Grandland X PHEV и следващото поколение Corsa с изцяло електрическа версия.

Компанията ще увеличи своята конкурентоспособност до 2020, например чрез намаляване на разходите с €700 на автомобил. Ефективността на маркетинговите разходи ще бъде увеличена с над 10%. Цялостната ефективност ще бъде увеличена чрез намаляване на сложността на всички функции със съотношение между G&A/приходи от 5.6% на 4.7% и целяща да приведе компанията към бенчмарка за индустрията по отношение на съотношението между разходи за заплати и приходи. Оптимизирането на R&D и CapEx на 7-8% от приходите от автомобили, производство и административни процеси до 2020 и реализирането на работен капитал от €1.2 милиард до 2022 също ще допринесе за голяма синергия.

Подобряването на конкурентоспособността на производствените заводи ще доведе до нови алокации на автомобили, които ще осигурят по-добра степен на усвояване през следващото десетилетие. Двете платформи CMP и EMP2 на Groupe PSA ще бъдат разположени във всички заводи на Opel/Vauxhall. Като начало един SUV модел базиран на EMP2 ще се произвежда през 2019 година в завода в Айзенах, а базираният на EMP2 модел в D-сегмента ще се произвежда в Рюселсхайм. Алокацията на задвижващите агрегати в производствените обекти на Opel/Vauxhall ще бъде придружена от преминаване от двигатели и трансмисии на GM към такива на Groupe PSA.

“PACE! ще освободи нашия пълен потенциал. Този план е първостепенен за компанията, да защити нашите служители от препяствията и да направи Opel/Vauxhall устойчива, печеливша, електрифицирана и глобална компания. Нашето бъдеще ще бъде осигурено и ние ще допринесем с нашите германски отлични постижения за развитието на Groupe PSA. Изпълнението вече започна с всички екипи, които са готови да постигнат целите,” заяви Михаел Лошелер, CEO на Opel.

Общата бройка на платформите, които Opel/Vauxhall използва за своите леки автомобили ще бъде намалена от 9 в момента на 2 до 2024. Нещо повече, фамилиите двигатели ще бъдат оптимизирани от 10 понастоящем на 4.

Opel/Vauxhall ще премине на ефективните и гъвкави автомобилни архитектури на Groupe PSA по-бързо от очакваното първоначално. От 2024 г нататък всички модели леки автомобили на Opel/Vauxhall ще бъдат базирани на съвместни архитектури на Groupe PSA. Следващият модел, който ще бъде произведен през 2018 година, е Combo, а следващото поколение на бестселъра Corsa – през 2019 г. Този ритъм ще бъде продължен с по една голяма премиера всяка година. Opel/Vauxhall ще лансира 9 нови модела до 2020 г, включително всеки тип каросерия. Тази линия ще даде възможност да се увеличи ценовата мощност на марките Opel/Vauxhall и да се намали разликата спрямо бенчмарка с четири пункта.