Студенти по архитектура и дизайн създават нови идеи за банята

Седмото издание на jumpthegap, международния конкурс за дизайн на Roca, бе представено на 26 октомври, на специално събитие в хотел Westin Dubai Mina Seyahi. Събитието се състоя по време на Dubai Design Week 2016, най-значимият форум за дизайн в Близкия изток.

Конкурсът, създаден от Roca в сътрудничество с BCD Барселона дизайн център, предлага международна платформа, където млади професионалисти и студенти от сферата на архитектурата и дизайна от цял свят могат да представят свои новаторски предложения за пространството на банята. Конкурсът jumpthegap привлича все по-голям брой участници (в шестото издание участниците бяха 3 700 от 112 страни, от цял свят) и се нарежда сред най-престижните в своята област.

Това издание съвпада с честването през 2017 г. на стогодишния юбилей на Roca и се характеризира с важни новости. Една от тях е назначаването на немския архитект Патрик Шумахер, ръководител на Zaha Hadid Architects, за председател на журито. Той е признат за архитектурните си проекти. Наред с това, той е и автор на двата тома “The Autopoiesis of Architecture” и развива професионалната си кариера около концепцията “Parametricism 2.0”.

Новост в тазгодишното издание на jumpthegap е увеличеният награден фонд. Наградата за победителя във всяка от категориите (професионалисти и студенти) е 10 000 Евро. Има и специална награда за устойчивост в размер на 6 000 Евро, учредена от международна фондация We Are Water.

За пръв път от началото на конкурса jumpthegap, в престижното международно жури има българско участие. Дизайнерът Валентин Водев, автор на впечатляващи проекти и носител на множество международни награди е един от осемте професионалисти, които ще изберат победителите в това издание на конкурса.


 


 

Facebook comments