fbpx Volvo няма да предлага повече кожени салони в електрическите си модели | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volvo няма да предлага повече кожени салони в електрическите си модели

Volvo Cars няма да използва повече кожа за тапицерия салона на бъдещите си електрически модели, стартирайки с новото Volvo C40 Recharge.

Марката ще продължи да предлага и опции за тапицерия от вълна от сертифицирани доставчици, в стремежа си да осигури във веригата си за доставки пълна проследимост и хуманно отношение към животните.

Това решение е продиктувано и от загриженост към негативното въздействие върху околната среда от страна на говедовъдството и обезлесяването на природата. Смята се, че добитъкът е отговорен за около 14% от глобалните емисии на парникови газове от човешката дейност, като по-голямата част идва от говедовъдството.

Интересен факт е, че според скорошно проучване на Volvo Cars и водещата компания за прогнозиране на тенденции „The Future Laboratory“, 2/3 от потенциалните клиенти определят климатичната политика на марката като ключов фактор при покупката на премиум продукт. Същият процент потребители биха искали да виждат въглеродни етикети върху продуктите за по-голяма прозрачност по отношение на тяхното въздействие върху околната среда.

Заключенията в проучването до голяма степен съвпадат с визията на Volvo Cars във връзка с бъдещето на материалите. Шведската компания ще представи изцяло ново семейство електрически модели през идните години. Целта е до 2030 година Volvo да предлага само електромобили и всички те ще бъдат без кожен салон.

В амбицията си да премине към интериори без кожена тапицерия, компанията активно работи за осигуряване на висококачествени и устойчиви източници за много от материалите, използвани днес в автомобилната индустрия.

Например, един от новите интериорни материали на Volvo Cars, Nordico, е създаден от рециклирани материали като PET бутилки, био материали от устойчиви гори в Швеция и Финландия и рециклирани тапи от винарската индустрия. Той поставя нов стандарт в дизайна на луксозни интериори. Материалът ще дебютира в следващото поколение Volvo модели.