Ясни са финалистите в конкурса "Кола на годината" на България 2019

Вече са ясни финалистите в най-големия автомобилен конкурс в България  „Автомобил на годината“ , който се организара за 22-а година от Пресавтоклуб „България” . В клуба членуват журналисти, които активно пишат и тестват автомобили. В преминалия голям тест на всички претенденти за тазгодишните награди, се включиха 32-ма журналисти, които гласуваха за финалните петици в отделните категории.
Сред победителите във всяка категория, които ще бъдат обявени на 6-ти февруари, ще се избере и автомобилът на годината на живо, по време на официална церемония същата вечер.

Категориите в конкурса са шест – леки автомобили, мултифункционални, кросувъри, еко, премиум автомобили и градски модели. Както и предишните години, най-сериозна беше надпреварата в класа на кросоувърите, където претендентите бяха 19.

Журналистите правят своите оценки на основата на определени критерии като дизайн, задвижване, пътно поведение, функционалност, безопасност и цена/предлагане. Нашата редакция също има представител в журито.

Ето ги финалистите в отделните категории за 2019 г.:

Леки автомобили
Audi A6
BMW 8
Ford Focus
KIA Ceed
Peugeot 508

Мнoгофункционални автомобили
Citroen Berlingo
Opel Combo
Peugeot Rifter
Mercedes X-клас
Ssangyong Musso


Crossover автомобили
BMW X5
Citroën C5 Aircross
Honda CR-V
Suzuki Jimny
Volkswagen Touareg

Еко автомобили
Hyundai Kona Electric
Lexus LS
Mitsubishi Outlander PHEV
Nissan Leaf

Премиум автомобили
Audi Q8
BMW 8
BMW X5
Volvo V60
Volkswagen Touareg

Градски aвтомобили
BMW X2
Hyundai Kona Electric
Mahindra KUV100
Nissan Leaf
Volvo XC40

 

Facebook comments