fbpx За хората | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

За хората

България вече е в безкрайна спирала от избори, вероятно това ще продължи още няколко години и все по-често по път и над път чуваме думичката… „Xората“.

Лошо вчесана леля от екрана ни обяснява как най-доброто, което нейната измислена партия прави „за хората“, е да иска увеличение на пенсиите, и пак „за хората“ увеличение на заплатите и чуваме често, чe “хората“ искат това или онова… И стоят тези политици на екрана, или на митинги и пелтечат едни безсмислици, най-голямата от тях обаче е, че видиш ли, те се „срещат с хората“. Или пък когато говорихме „с хората“ те ни казаха какво да направим като спечелим изборите, какви да бъдем или да не бъдем.

„Хората“! Има ги във всяка предизборна платформа, във всяка кампания, във всеки дебат, във всяко изречение. Дотук добре! Но се чудя, дали пък политиците или кандидат политиците не са извънземни или нещо друго, а не хора, щом така се възбуждат от тази дума.

Ами… вероятно не са хора, въпреки, че приличат на такива, но явно само си приличат. Вие как мислите, че нещо се обърках?