fbpx Здравословни храни и качествени вина показват в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Здравословни храни и качествени вина показват в Пловдив

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров откри Международната изложба за лозарство и винарство и фестивал на виното „Винария 2013” в град Пловдив. Тази година се представят 140 изложители от 13 държави. Щандове имат посолствата на Аржентина, ЮАР, Румъния.
Заедно с това бе открита и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2013“. Натуралните български продукти и здравословните диети са водеща тема и на едноименното изложение. Темата за полезното хранене е основна и за традиционния Гурме салон. През цялото време на изложението майстори кулинари от България и Италия ще творят изискани 3-степенни и 4-степенни менюта, ще има и дегустации.
Специален гост е главният готвач на посолството на Япония у нас. В първия ден на „Фудтех 2013“ той на живо пресъздаде три от най-атрактивните блюда на японската кухня - скаридени топчета, яйчен омлет по японски и оши-дзуши (вид суши). Кулинарната традиция на Япония се базира на използването на прясна риба и зеленчуци, което е тайната на дълголетието на нейните жители.
Ценителите на прочутата италианска кухня могат да усетят нейния чар на изложбата „Вкусовете на Италия“, където ще намерят уникални местни изделия.