fbpx Даниил Дукат | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Даниил Дукат

Всеки иска повече печалби. Разбира се, за това е нужно да увеличите продажбите.
Тази тайна най-вероятно сте я чували. Като разберете каква е, веднага ще кажете „Да, знам го. Чувал съм”.Нека започнем. Да кажем, че продавате бормашини. За какво хората купуват бормашини?
За да можем достатъчно комфортно да преживеем слабия сезон, трябва да се подготвим. Като цяло има 3 основни вида сезонност:Пълна 100%. Например, ако продавате сладолед на Слънчев Бряг бизнесът е активен само от май до септември.
Увеличението на цената е най-лесния начин за увеличаването на доходите. Какво по-просто от това? Само пишеш нови цифри на етикета. Но трябва да знаете, че дори съвсем малко увеличение може да доведе до големи приходи.
Каквато реклама и да направите, няма начин да разберете как наистина работи докато не я пуснете. Но след това трябва да разберете по някакъв начин дали има ефект.
 По тази тема може да се говори с години.
серия 6
Конверсията или процент преминаване на потенциални клиенти в реални е изключително важен показател за всеки бизнес. Колко от посетителите на сайта ви купуват от вас? Колко от влезлите в магазина си тръгват с покупка? Знаете ли този показател?
серия 5
И през новата година продължаваме с нашата серия полезни и практични насоки за увеличаване на вашите продажби. Сега ще преминем към по-конкретни и практични неща. Как да увеличим средния чек? Като цяло има поне 40-50 различни инструмента, които можете да използвате, за да увеличите средния чек.
серия 4
Преди време ви представих основната формула на продажбите. Как мислите обаче, от кой коефициент е най-добре да започнем работата? В този въпрос има една хитринка. Преди да започнете каквото и да е, първо трябва да знаете данните за всеки един от тези коефициенти за вашият бизнес.
серия 2
Като цяло - "удвояване на продажби" е прекалено обща задача, за да има очевидно правилен път за действие.