fbpx 1-ви януари - вяра в успеха! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

1-ви януари - вяра в успеха!

Никога не съм обичал празниците, които се празнуват от всички по едно и също време. Истерията, че трябва да бъдем по-по-най и да ни е весело в точно определен ден и час, за мен е напълно излишна. По-добре ежедневието ни да е празник. Това е моето верую и се опитвам да го следвам, да се радвам на всеки ден.

Посрещането на Новата година е черешката на тортата в това отношение. Празнуването на това, че нашата измъчена планета е направила обиколка около звездата си, е меко казано абсурдно, ако не е свързано с надеждата. Надяваме се новата година да е по-добра, по-успешна, по-берекетна. Всеки продължава списъка с пожеланията на база своите лични преживявания, разочарования, очаквания. Новата година е рестарт и допинг към нашата надежда и това е нейната индулгенция за всички престъпления, за които е виновна, като започнем с тези към кучетата и котките, заради пиратките и свършим с това към черния дроб и дрехите с копчета, които не се разтягат като анцузи и пижами.

Нова година е ПРЕДИ всичко Надежда!

Каква ще е 2023-та? Откъде да знам? Никой не знае, освен героите от “Завръщане от бъдещето”. Важното е да вярваме, че ще е по-добра и на базата на тази вяра да изковем своята по-добра и успешна 2023-та.

Вече няколко години си определям девиз за годината. За 2023-та той е: Вяра в успеха!

Вярата в успеха е много по-важна от прогнозите, устойчивите планове за развитие и какво ли не друго сътворено с помощта на Бога на бизнеса - Ексел!

Когато нямаме вяра да продължим, да прескочим, да излезем от поредния трап, шанса да не го направим, е огромен. Вярата в следващия успех е силата, която ни изкарва от ямата на сивото ежедневие и проблемите.

Когато няма надежда и вяра всеки неуспех го виждаме като огромно препятствие и сме склонни да спрем, да анализираме, а докато го правим, шансът да не тръгнем става все по-голям. Най-големият грях към успеха ни е да анализираме провалите и грешките си, а не предишните успехи и просто да ги повторим.

Вярвайте, надявайте се, обичайте и 2023-та ще е бъде достойна за това как сте я посрещнали. А дали ще я изпратите с усмивка, зависи само от вас.

През 2023 г. лично избирам да вярвам в успеха, а годината е огледало на нашите надежди и действията, които ще предприемем за постигането на това, което искаме и в което вярваме.

Разбира се, първо да сме здрави, пък другото ще го постигнем с вяра и умения.

Успех през 2023 г.!