fbpx Колонката на Гетов | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Колонката на Гетов

friz
От три часа почивам и вече ми се работи, а предстоят десет почивни дни (текстът е писан на 29.04.2021, първи ден от великденските празници). През последните 10-15 години почивката и идеята да се почива бяха издигнати в култ.
От началото на годината съм посетил не едно и две производствени предприятия и офиси на фирми.
Полезни ли са или не международните вериги за българската икономика е дискусия като тази за яйцето и кокошката.
След публикуването на колонката за корпоративните рибки от миналата седмица, два от коментарите - тези на Васил Караиванов и Георги Генчев, ме накараха да се замисля, че освен водата и рибките, съществена роля в тази история играе и аквариумът.  Всъщност какво представлява аквариумът? 
В последно време се натъквам на най-различни ситуации, в които собственици на бизнес се чудят какво да правят със свои служители, които хем са лоялни, хем имат необходимата професионална компетентност, хем нещо работят, ама не се вижда резултат от това, което правят.
Едва ли има някой, който да оспори неимоверно бързо нарастващото влияние на социалните мрежи в ежедневието.
В изминалата седмица се навърши една година от първата карантина, което провокира в мен размисли относно бъдещето, миналото и разбира се настоящето.
През последните няколко седмици, в интервюта и частни разговори ме питат дали, след като в предната семична колонка съм сравнил ситуацията в момента с тази, от времето на Първата световна война (191
„Революцията Z“ е не само име на български филм, но в последно време започва да се усеща като реалност в редица индустрии.  Поколение Z – са изгряващите звезди-потребители, които ще налагат свои стандарти. И ако в козметичната индустрия са повече от щастливи от Z-ките като клиенти, т.к.
През последните две седмици активно общувам с представители на няколко различни компании. Това, което едновременно ме измори и вбеси, беше тяхното говорене в минало време.