fbpx Колонката на Гетов | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Колонката на Гетов

friz
Когато чуя “Хората нямат пари” ми иде да стана и да си тръгна или да фрасна този, който я е казал, с вестник “Работническо дело” или “Отечествен фронт”, специално подготвен за случая. Безспорно има бедни хора, но ако сте повярвали в това, че няма пари за вашия бизнес и трябва да тръгнете по спирала
Още на следващия ден след като беше публикуван материалът за пингвините (виж ТУК) и беше разкрита тяхната строго пазена тайна, че не могат да летят, получих обаждане от отговорни фактори на т
Вчера, докато лежах с температура и кашлица, чудейки се дали съм с Ковид или просто грип, блеех във Facebook и ми попадна един пост, който ме накара да се замисля.
Вчера, убивайки времето си (най-тежкото убийство, поне за мен), във Фейсбук през погледа ми мина снимка на известния съветски писател дисидент Сергей Довлатов. Да, във ФБ има и такива неща, освен Луна — президент и тирадите на тема как може такива като нея да се кандидатират за президент.
Реших да си направя нови очила, старите се поразкривиха, лупите им се надраха.
През последните месеци една от книгите, които прелиствам, е биографията на вожда на Китайската народна република - Председателя Мао.
През последните месеци имах удоволствието, освен да се наслаждавам на узбекска кухня, да общувам с редица наистина прекрасни български собственици на устойчиви бизнеси, партньори на големи компании, изградили име в страната и чужбина.
Навярно помните героя с раздвоение на личността във великата трилогия “Властелина на пръстените”, който пазеше пръстена – “my precious” и се беше превърнал в бледо подобие на човек, в стремежа си да го запази максимално дълго.   През тази седмица ми се случи да се срещна с още двама болни от синдр
В „Колонката на Гетов“ до момента не съм засягал каквито и да са политически теми, но понеже август беше месецът на почивки и политика, си позволявам за първи път текст върху политическа тема.
Преди няколко дни започнах нова книга на японския носител на Нобелова награда за литература Кендзабуро Ое “Смърт във вода”.