fbpx Адв. Биляна Тончева: Късметът е на страната на подготвените | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мениджърите споделят, сезон 10

Адв. Биляна Тончева: Късметът е на страната на подготвените

Адв. Биляна Тончева управлява консултантска компания за европейски проекти „Еко Глоуб“ ООД и полага изключителни усилия компанията да бъде лидер в сферата, в която работи.

Дружеството и към днешна дата е единственото, което се занимава едновременно с консултиране и подготовка на европейски проекти от една страна и притежава лицензи за енергийни обследвания на сгради и промишлени системи от друга.

"Днес светът не дели хората на мъже и жени, а ги дели на успешни и неуспешни. Огромно предизвикателство е за жените да жонглират между работата, семейството и личното време. Всяка жена обича своето семейство, но прекарва повече време на работното място", споделя адв. Тончева

Когато преди близо 15 години адв. Тончева води лекции в областта на енергийната ефективност, изглежда като един предвестник на значимостта на енергийната ефективност като цяло. Днес в две оперативни програми бизнесът има възможност да кандидатства. В едната да санира своите сгради и да поставя фотоволтаици,  а в другата фирмите могат да монтират фотоволтаици и батерии. В зависимост от това къде се намира и каква е категорията, предприятието може да получи безвъзмездно от 35 000 лв до 1 500 000 лв.

Предстоят още възможности за безвъзмездни пари за всички фирми в различните области на бизнеса за ВЕИ. 

Обявена е и Процедура „Адаптирана работна среда“, която отваря септември 2023 г. Допустими са всички категории предприятия, като за микро, малки и средни безвъзмездната помощ е 100%, а за големи – 80%. Могат да кандидатстват и нови дружества. По тази Процедура можете да подобрите условията на труд в предприятието, да закупите лични предпазни средства (ЛПС) и специално работно облекло, да оборудвате за вашите работници и служители кът за отдих, спорт или хранене, да осигурите климатизация, вентилация на помещенията, както и да осигурите психологическа подкрепа срещу „бърнаут“ на работното място и „ефекти от COVID пандемията върху менталното здраве“. Минимална стойност на проектите 50 000 лв, максимална стойност 391 166 лв. 

„Еко Глоуб“ ООД поддържа два офиса в град София и седем офиса в страната, за да има възможност бизнесът да задава въпроси по региони и дружеството да бъде във всеки един момент в негова помощ.

Над 10 милиарда лева ще могат да получат фирмите през тази календарна година по различните оперативни програми,  като до края на годината ще стартира „Разработване на иновации“, където ще бъдат допустими новорегистрирани и големи предприятия, а също така и внедряване на иновации за дружества с минимум тригодишна история. За първи път ще бъдат отпуснати средства за семейни фирми.

Към момента най-голям интерес има към процедурата, която предстои да бъде отворена съвсем скоро „Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията”.

По програма „Развитие на човешките ресурси“ се очаква да стартира „Адаптирана работна среда“ и др., а по „Програма за развитие на селските райони“ предстоят най-разнообразни възможности.

Изцяло нова оперативна програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ предстои да отвори тази година, по която ще стартира процедура за ваучерна схема.

Адв. Биляна Тончева членува в много благотворителни и бизнес организации, в които взима активно участие. В края на миналата година осъществи благотворителна инициатива за ремонт на детски център в ИСУЛ, в който се лекуват деца с онкологични и хематологични заболявания. Резултатите от ремонта ще бъдат представени на 8 май.

Най-важното нещо в живота на адв. Тончева е нейната десетгодишна дъщеря, която смело върви по стъпките на майка си и говори пет езика. Веруюто на адв. Тончева е, че късметът е на страната на подготвените и затова тя полага всички усилия да предаде това на своята дъщеря.

Повече за ЕКО ГЛОУБ на сайта на компанията, както и контакти с офисите в страната

https://ecoglobe-bg.com/