fbpx Българинът традиционно залага на домашното вино на своята трапеза | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българинът традиционно залага на домашното вино на своята трапеза

Българинът традиционно залага на домашното вино на своята трапеза

“Арбитраж” е агенция за пазарни проучвания, създадена през 2002 г.
От началото на 2003 г. поддържа потребителски панел, с размер 4200 души, представителен за населението 12+. Събирането на информацията, свързана с медиите, се осъществява с дневници.
“Арбитраж” работи с производителите на продукти и услуги и рекламните агенции, които ефективно да достигнат до търсените потребители, предоставя инструменти за крос-медийно планиране и др.
За контакти:
тел.: 02/ 944 35 17,
944 35 84
София, бул. Евлоги Георгиев 44, ет. 3

Това с особена сила е вярно за българите на въз-раст над 55 години. Според данните от потребителския панел на агенцията за пазарни проучвания и консултации “Арбитраж” от 2004 г., се оказва, че около 2/3 от общото количество консумирано вино през пролетта и есента е домашно производство.
Панелът на “Арбитраж” е с размер 4200 души на възраст над 12 години и измерва индивидуалната консумация на вино, наред с голям брой други категории продукти и услуги. Половината от потребителите на домашно вино са на възраст над 55 години, докато любители на бутилираното вино са младите и хората на средна възраст: тези на възраст между 19 и 54 години представляват над 70 % от консуматорите на бутилирано вино.

Средноседмично пълнолетният българин консумира между 7 и 9 чаши домашно вино. Изключение прави само летният сезон, когато се пие чувствително по-малко домашно вино - средно около пет чаши седмично.
Половин милион са пълнолетните потребители на бутилирано вино седмично през септември-октомври 2004 г., а през зимата на същата година те са били близо 2 милиона. Най-предпочитаният сорт през септември-октомври 2004 г. е Шардоне - тогава този сорт се е консумирал от 90 хиляди човека седмично. По популярност го следват червените Мерло и Каберне, съответно с 84 хил. и 73 500 хил. потребители средноседмично.


Facebook коментари