fbpx Бюти новини от банята: FOREO – магията на луната | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Бюти новини от банята: FOREO – магията на луната

Изминалата пандемична година ни накара да си останем вкъщи много повече от всякога досега, да ограничим контактите, излизанията, срещите, посещенията на различни места. В същото време технологиите още по-бурно навлязоха в ежедневието и дори вече в бюти бранша хай-тек навлиза все по-активно.

Като всяка жена, която е любопитна за новостите в козметиката, но винаги с едно недоверие, бях провокирана от шведския бранд FOREO и едно тяхно проучване, че от началото на пандемията, 60% от жените използват по-малко грим, залагат на естествен вид и са 2 пъти по-склонни да инвестират в продукти за грижа за кожата, отколкото в разкрасителни. Напълно вярно – след декемврийския локдаун установих, че буквално съм „забравила“ някои от техниките за макиаж :)

Магията на ултразвука

И тук шведската компания FOREO се намеси със своите малки и елегантни устройства, подчинени на уникална технология, която по иновативен начин чрез пулсации действа за подмладяване на кожата. Така, в ръката ми беше малката Luna2, която чрез звукови импулси (до 8000 в минута) почиства прецизно кожата като в същото време прави масаж и ограничава нейното преждевременно стареене.

„Луната“, както я кръстихме с моята приятелка и изработена от ултра мек хипоалергенен силикон, много приятен на допир. С натискането на бутон започва нискочестотна пулсация, която се усеща като лека вибрация допринася за ограничаване на появата на фини бръчки, като оставя кожата по-стегната и по-еластична (отварям друга скоба, че не харесвам инвазивните интервенции за подмладяване). 

1 минута за красота

Използването на устройството е изключително лесно – на лицето се нанася малко количество от почистващ продукт върху навлажнена кожа. Устройството се включва от бутона в средата и в продължение на 1 минута с кръгови движения на четката правя този лек масаж. Има два режима на действие -  „Почистване“ и „Против стареене на кожата“ и 8 скорости.

Аз, както казах и по-горе, съм леко неверник по отношение на „изключителните“ качества на всеки продукт, още повече в козметиката, които се рекламират. В случая обаче трябва да призная, че вече след месец ползване на Luna2 определено кожата ми има много по-добра еластичност, мекота и чистота като цяло. Освен това има много релаксиращ ефект.

Лесно, компактно, удобно

Всъщност се замислям, че това малко технологично устройство, буквално замества посещението в козметичното студио (до преди пандемията буквално нямах време да ходя, сега по пандемични причини избягвам). Тази супер лесна и дори приятна процедура с FOREO е най-добре да се прави всяка вечер преди лягане, но спокойно може и в някои друго време през деня – дори сутрин, докато пия кафето и преглеждам мейлите, които и късно вечер не спират да пристигат. Най-хубавото е, че мога да го нося навсякъде в несесера (дори и когато започна отново по-активно да пътувам, вярвам го!), защото е компактно, колкото шепата ми е.

Зарежда се чрез USB конектор и издържа до 300 включвания с едно пълно зареждане – тоест, един път в годината е достатъчен за зареждането му. Почистването на FOREO е много лесно – на течаща топла вода със сапун, защото има 100% водоустойчивост.

Винаги идва въпросът за цената – на пазара Luna2 mini може да се намери за около 120 – 140 лв., следващите модели са по-скъпи, но и с доста повече функции, но пък като се пресметне, излиза доста по-изгодно отколкото подобна почистваща процедура в козметично студио.

И както казват експертите, „грижата за кожата се превърна в новия „фон дьо тен“.

NB! Foreo e разработено и специално за мъже. Кой е казал, че красотата е запазена само за дамите?