fbpx Citroën C3 Aircross – френски шик и твърд характер | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Citroën C3 Aircross – френски шик и твърд характер

Citroën C3 Aircross – френски шик и твърд характер

Съвсем естествено, след масовата офанзива през 2017 г. на компактните кросоувъри, Citroen също се включи в надпреварата за клиентско внимание. Вдъхновен от концептуалния автомобил C-Aircross, новият C3 Aircross е глътка свеж въздух в този толкова конкурентен сегмент. Няма как да не познаете, че това е Citroen, заради специфичните гени на марката, които присъстват и в същото време има собствен изказ, който го отличава и разбирате, че е по-различен. Специфична индивидуалност, свежо, приятелско излъчване и в същото време стабилна визия на автомобил, с който може да се впуснете да посрещате пролетните цветове.

 

Новият Citroën C3 Aircross е компактен – дълъг е само 4,15м, като в същото време притежава всички характеристики на здрав и защитен SUV благодарение на увеличен просвет, висока позиция за шофиране, предни и задни защитни панели, големи колела и защитни арки на калниците. Стилът на купето и щедрите му форми се подчертават от силни графични елементи, като цветните щрихи на шините на покрива и задните странични прозорци тип "венециански щори".

 

Това, което впечатлява са невероятния брой персонализации, включващи 85 комбинации на екстериора, включително три цвята на покрива за двуцветни модели и четири цветни пакета. Прибавете и няколко дизайна на колелата с колекция от стилни 16-цолови тасове и 16 или 17-цолови алуминиеви джанти с обработка „диамантен ефект“. Персонализацията продължава и в интериора чрез избор на 5 дизайнерски схеми. Интериорният дизайн на C3 Aircross е вдъхновен от света на мебелите и модата и затова класическият дизайн на тапицерията стил Диор е просто очарователна и подхожда единствено и само на този автомобил така съвършено.

 

Както и при новия C3 и тук купето има хоризонтален подход, който създава усещане за пространство и сигурност. Категорично мога да кажа, че не само усещане, а и факт – изненадата ми беше повече от голяма, когато успяхме да съберем целият безкраен великденски багаж, козунаците и яйцата и трима души. Седалките са супер комфортни, широки като кресла, а подлакътникът е един от най-удобните изобщо.
Жадни за пролетни ласки, се радваме на синьото небе, благодарение на отварящия се и изцяло панорамен стъклен покрив, който все пак има и защитна щора, ако напече много.

 

Citroen винаги е имал много практичен подход към оборудването в купето и тук не липсва удобно място на централната конзола има място за съхранение на смартфон с възможност за безжично зареждане. В хладилната жабка с вътрешно осветление има достатъчно място за бутилка от 1.5 литра, каквото имат и джобовете за съхранение в предните врати. Мястото на таблото от страната на предния пътник може да побере тънки предмети, като ключове, писалки и монети. Пътниците на задната седалка се възползват от допълнителните места за съхранение. Средната сгъваема облегалка разполага с поставки за чаши на гърба и има отвор за транспортиране на дълги предмети.

 

C3 Aircross има най-големия багажник в сегмента, а най-хубавото е, че достъпът до него е супер лесен благодарение на широко отваряща се задна врата и нисък товарен праг. Обем от 410 литра може да бъде увеличен до 520 литра, ако дръпнете напред задната седалка. Ако пък я сгънете общият товарен обем стига до внушителните 1 289 литра.

 

На централното табло прави впечатление цветния дисплей, който на нивото на шофьора и дава полезна информация за управлението на автомобила. Цели 12 системи подпомагат шофирането – между тя са: предупреждение при неволно напускане на лентата за движение, наблюдение на „мъртвата точка, разпознаване на ограничението на скоростта и препоръки, функция за аварийно спиране Active Safety Brake.

 

Както казах и по-горе с C3 Aircross може да навлезете в сърцето на природата, благодарение на системите Сrip Control. Тя се адаптира към различните видове пътища, независимо от условията и повърхността. На разположение са петте режима на задвижване. В комбинация със системата Hill Assist Descent автомобилът се задържа за безопасно спускане с ниска скорост (до 3км/ч) дори и на стръмни склонове.