fbpx Да не правя реклама… | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Да не правя реклама…

Ох…, една страхотна изложба на един много кадърен художник, която открихме вчера в един столичен хотел… Ама, хайде сега, да не казвам имена, че правя реклама. Или пък – световноизвестна марка дрехи открива магазин в голям столичен търговски център…, но не мога да кажа кои са, че ще правя реклама.

Абсурдни фрази, които чуваме всеки ден, я по телевизии, или пък по радиостанциите в колата. Откъде дойде това чудо в България?! Повярвайте ми – единствената държава в света, където може да се наблюдава този феномен.

Просто работа – традиционните електронни медии, държавни или частни, в своята логична агония и липса на средства, решиха някак си, че като спестят името на фирмата тя веднага ще се втурне да изсипва милиони, за да го рекламира. Някой, някога и някъде прокарал една „препоръка“ и всички медии тутакси, решили, че това е „закон“.

Нищо такова! Точно обратното!

Каквото и някой някъде да е написал, това е по-скоро „анти-закон“, защото драстично противоречи на най-важното право на всеки българин – да бъде информиран, право между другото, залегнало и в нашата любима Конституция. Естествено, че поднесена със заобиколки и без точни наименования, всъщност една информация е само губене на ефирно време и отбиване на номера.

Което във времето, което често наричам медийна революция, си е направо абсурд. И то, най-големият!