fbpx Добре дошли в Колонката за маркетинг от Xplora! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Добре дошли в Колонката за маркетинг от Xplora!

Добре дошли в Колонката за маркетинг от Xplora, чийто старт обявяваме днес! Какво да очаквате от нея? Само тествани и практични неща.

Защото, когато имаш бизнес - имаш малко време, търсиш приложимите неща и ако те са релевантни за теб, си готов да ги тестваш, да валидираш приложимостта точно за твоя бизнес и да ги прилагаш и надграждаш.

Както и защото имаш области на фокус. А този фокус идва от откриването на приложими неща, които ще осмислиш и приложиш по оптималния за бизнеса ти начин.

Защо знам, че нещата работят така?

Имам вече над 20 години бизнес опит - от управленски консултант и ментор на стартъпи, през член на съвети на директорите, оперативен директор и директор бизнес развитие, до управляващ съдружник на една от големите дигитални агенции в България с клиенти по цял свят. А това ме научи, че има знания и приложими знания. Прилагам същия подход в агенцията от 41 души. От стратегическо планиране, през управление на съдържанието и криейтив, през реклама, през дизайн, до детайлни анализи и отчетност. В маркетинг колонката в Твоят бизнес от Xplora ще можете да четете мои статии, както и такива на хора от екипа ми. Защото всеки собственик и мениджър на бизнес знае - няма как един човек да е добър във всичко и в детайлите на всичко. Особено в областта на динамична област като маркетинга.

Екипът има широк опит - от бързооборотни стоки, през масови услуги и скъпи инвестиционни стоки за домакинството, до бизнес решения за карти за гориво и многомилионни договори за клауд базирани услуги. Екипът има опит в маркетинг и ПР агенции, фирми за програмиране, мултинационални компании, компании за бизнес услуги, недвижими имоти, финанси и много други.

Затова например третата статия от колонката, написана е от Иван Пантелеев, акаунт директор и един от съдружниците в Xplora, представя как да работите с (дигитални агенции), обединявайки опита му през годините, работейки в и за над 200 компании на 4 континента.

Какво ще споделяме?

Конкретни и приложими неща.

Защото както често споделям на лекциите и обученията, които водя - there is no try. Затова очаквайте конкретни идеи, насоки, решения - тествани, валидирани и споделени с нужния контекст, за да прецените дали и как да ги ползвате.

Никога една идея, един подход, една тактика не влиза реално в употреба, преди да е ясно кой, защо, какво и как ще направи. Разликата между успешните компании и останалите, е в това, какво реално правим - от собственика, през управителя и средния мениджмънт, до хората на “фронтовата линия”.

Ако искате тийзър - нещо, което да ви даде усещане в какъв стил и в какво ниво на конкретика ще са статиите, съветвам ви да прегледате блога на Xplora www.xplora.bg/blog  и уебинарите на Xplora Academy

За мен като автор можете да прочете повече в личния ми блог https://malchev.net. В него ще откриете житейски, управленски и човешки принципи и подходи. И разбира се, много примери как прилагам подходите на маркетинга в обществена, бизнес и лична среда. Например как могат да бъдат спрени телефонните измами, използвайки принципите на управление на система, принципите на маркетинга и на рекламната комуникация.

Разбира се, акцент ще са добрите практики на Xplora - често представяме тези добри практики на български и международни форуми. Част от тях са награждавани на конкурси, както и са представяни при обучения и в учебници по маркетинг.

Защо "твоят БИЗНЕС"?

Защото е впечатляващо как Ина (бел.ред. - гл. редакто на списанието) и екипът й са събрали точните хора на точното място.

През годините често сме говорили с Ина - за подхода й, за клиентите и нуждите, за принт и онлайн каналите. Но и за физическите срещи и за годишното събитие - Алманах на успешните бизнес казуси. Малко хора и малко издания имат толкова селектирана и ангажирана аудитория.

Чест и привилегия е за мен и за екипа ми да можем да даваме стойност на аудиторията на "твоят БИЗНЕС" с конкретни и приложими маркетинг съвети.

Как можете да ни подсказвате интересни теми, за които да пишем?

Като ни пишете на human@xplora.bg и ни дадете обратна връзка кое ви е полезно и как можем да сме още по-полезни за аудиторията на списанието. Очакваме вашите идеи и предложения! Защото тази колонка е за вас!

Георги Малчев е управляващ съдружник в www.xplora.bg - агенция за интегриран дигитален маркетинг. Георги е управител и на Xplora Academy - компания за обучения и консултации по дигитален маркетинг. Преподава маркетинг, комуникации и реклама в Нов Български Университет, както и дигитален маркетинг във ВМБУ, УНСС и 9 Academy. Член на управителния съвет на IAB Bulgaria през последните 5 години. Лектор, модератор и водещ на събития на маркетинг, търговия и реклама. Участник в проекта на списанието ни "Мениджърите споделят".