fbpx Студено, по-студено… | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Студено, по-студено…

Идва есен, а преди това – както добре знаете – беше лято. Какво следва след есента, знаете още по-добре. И понеже сме вече информирани за всичко и по всяко време знаем, че в Германия, я във Великобритания, я в Испания или Белгия.. и къде ли не другаде по света държавите, ама наистина държавите са взели мерки техните граждани да бъде защитени от връхлитащата ни криза.

Винаги съм отстоявал максимата държавата, където и да е, да не се бърка в бизнеса, освен ако реши да му помогне. Тя си има с какво да се занимава – отбрана, външна политика, сигурност и понякога – като свършат парите – и с финанси. Но сега парите все още не са свършили, обаче електричество и газа са  път да направят това, или пък да довършат с цените си техните потребители. Та в споменатите държави и още много други, държавата доплаща за поданиците си разликите в цените от преди 1 март, тоест преди да започне тази абсолютно безсмислена и ужасяваща война на Русия срещу Украйна. И това е най-нормалното, което една държава може да направи – защото в темата сигурност влиза и социалната такава, а не само катаджиите и полицаите да носят нови униформи.

Дали в България държавата, доколкото все още мъничко я има, прави така, че българските граждани да могат да се преборят с кризата в студените зимни месеци…

Ще познаете, нали? Студено, по-студено…