fbpx Сто пилона и отгоре | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Сто пилона и отгоре

В обществото ни има дискусия. Най-после! И тя е дали да имаме детска болница или висок пилон със знаме отгоре. Естествено – несравними неща. Пилон със знаме на Рожен всеки може да си направи, стига да има земя и пари. Това си е работа на всеки, който притежава тези два елемента.

Виж, с болницата е по-трудно. През последните трийсетина години има-няма всеки месец тази дискусия шества из медиите – що пък да няма една гигантска, модерна, страхотна детска болница в България, след като сме на първо място в Европа по брой на (частни) болници. Драмата дали да има един стометров пилон с българското знаме отгоре и дали е проява на гигантско родолюбие или на лош вкус, веднага пак се свърза с детската болница. Все едно стотина-двеста хиляди лева ще я построят - със сигурност няма да стигнат само за паркинга на болницата.

Далеч по-обезпокоително е, че хората с пилона, които и да са те, пращат писма да искат пари от държавни организации, повечето от тях на безнадеждна загуба и виж, ако тези пари бяха отделени за въпросната липсваща болница, това вече можеше и да реши проблема. Пък щяха да останат и за още стотина пилона… И отгоре!