fbpx Ама по-най-трудният начин… | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ама по-най-трудният начин…

Открихме топлата вода! През 2023 година в България лекарите вече могат да издават рецепти от мобилните си телефони. Настина – какво откритие…

Качихме на Илон Мъск любимата „Тесла“ на Марс, изкуственият интелект вече едва ли не управлява живота ни всеки ден, а пък ние едва сега посягаме към мобилните си телефони за едно елементарно действие. Според мен сме и единствената страна в света, която няма хеликоптери за медицински нужди. Един търг се открива и проваля вече десетина години вместо някое министерство да реши за десет минути кой и как да купи, и да се аргументира добре за това.

Естествено, че така наречената здравна „реформа“ ще се случи, но кавичките не са никак случайни. Случва се по възможно най-трудният начин. България е на първо място в Европа по брой на болници на глава от все по-намаляващото население и вероятно на последно откъм гарантиране на добро качество. И то при наличието на едни от най-добрите лекари в света, доказано многократно от редица международни форуми.

Ето защо, важното е да се случи сега, е не след двайсет години, когато светът – поне в медицината – вече никак няма да е същият.