fbpx Френско рандеву | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Френско рандеву

Френско рандеву

Едва ли има човек, които не би стегнал куфарите на минутата, ако му предложат да се потопи в магията на Нотърдам дьо Пари, Монмартър и Сакре кьор, богатството на Лувъра, вихъра на Плац Пигал, Мулен Руж и Лидо, в романтиката на Прованс или блясъците на Ница, Сен Тропе, Кан и да завърши вечерта с чаша истинско шампанско? Списъкът може да продължи на много страници, но той грижливо се изчита от милиони хора по света, които със своите посещения определят Франция като туристическа дестинация номер 1 на планетата повече от 20 години.

Със сигурност, за да държиш туристическата палма на първенството се изискват много работа, умения и всеотдайност. Френската държавна агенция за развитие на туризъма (Atout France) всяка година полага изключителни усилия с една цел - увеличаване на туристите в страната. И резултатите са налице - през 2013 г. броят на посетилите Франция се е увеличил с 6%. Това се равнява на 83 млн. чужденци, които са били посрещнати гостоприемно от страната на Роден и Дюма и са генерирали приходи от 41,7 млн. евро. Със 7,3% (2012 г.) от БВП туризмът заема сериозно място в икономиката на държавата с население 65,8 милиона души и осигурява 2 млн. работни места.

Едно от най-големите събития, посветени на промотирането на Франция, е Ren-dezvous France, което има за цел да събере в директни срещи за запознанства и договорки фрески туроператори с техни колеги от Европа. Разходите по пътуването и пребиването се поемат изцяло от френска страна. Тази година, като център на Стария континент, Виена бе домакин на уъркшопа, който бе организиран специално за туроператори от източна Европа. В луксозния хотел Парк Роял Палас, при перфектна организация в два работни дни, над 50 френски туристически агенции и организации представиха в индивидуални срещи възможностите и условията за посрещане на туристи във Франция. За втора година гости бяха и 10 български туроператори. Всички те си тръгнаха със сериозни контакти и повече познания за тънкостите във френския туризъм.

Петър Стоянов, мениджър WELCOME Travel

За мен този уъркшоп е изключително полезен заради няколко причини. Няма друго изложение с такава концентрация на организации и фирми от една държава, както в случая с Франция, където можеш да получиш тясно профилирана информация. Тук имаше доста представители на различни области, с които обсъдихме ползите от предлагане на конкретен район. В България в последните няколко години се наблюдава профилиране и на фирмите по отношение на предлагането и на клиентите, които търсят не просто Франция или Париж, където са били, а да посетят район, в който да дегустират вина, да опитат сирена и да се почувстват по-специални. Такова събиране дава необходимата информация, с която да боравиш и спрямо пазара да подготвиш продукт, който да класифицираш като уникален и да предизвикаш интерес. На форума се запознаваме и с много фирми от централна и източна Европа, с които можеш да направиш контакт по други проекти. Именно срещата във формална и след това неформална обстановка предразполага към по-бърз и ползотворен контакт (при повечето "сухи" разговори на изложенията в Берлин, Москва и др., обикновено нито ти, нито човека отсреща имате време за опознаване, в което да се получи стойностен разговор извън приетите 30-минутни рамки).

Десислава Пенкова, изп. Директор Rozzi Travel

Още преди три години, когато това събитие се проведе в София, сключихме договори с френски туроператори и това ни даде възможност през изминалите два сезона да предлагаме много изгодни почивки във Френскита Алпи и резиденции по Лазурния бряг. Сега вече разширяваме партньорствата. Събитието преминава при изключителна организация с много добре подбрани фирми и факта, че всяка година има нови участници ни помага да разнообразяваме нашите оферти.

Разбира се, няма как да се промотира Франция, без да се усети онзи неповторим мирис на палитрата от френски сирена в комбинация с перфектни вина от Прованс. След над 200 проведени срещи за един следобед, всички се отдадоха на забавление.

Най-напред си „купихме“ билети за супер експресните влакове на компаниите Thalys и TGV, които в Западна Европа вече се явяват успешни конкуренти на самолетите.

След това запретнахме ръкави, за да пресъздадем на платно с маслени бои собствените визии за Франция и нейният дух, а най-добрите получиха атрактивни награди като нощувки в интересни френски дестинации и посещения на музеи.

Накрая на вечерта въздухът се изпълни с аромат на цвят от портокал, жасмин и роза, след като на специален щанд всеки имаше възможност да създаде собствен парфюм от известната марка Fragonard.

 

 

Facebook коментари