fbpx Готови за зимните пътища | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Готови за зимните пътища

Готови за зимните пътища

 

Кучешкият студ вече е факт и ако някой се заблуждава, че скоро ще се отървем от него храни напразни надежди. Най-много още по-снежно да стане. Въпреки това обаче все още има шофьори, които не са си направили добре сметката и карат още с летни гуми. От Opel съветват да не си правите повече експериментни а веднага да преминете на зимни гуми. Те осигуряват много по-добро сцепление с настилката и дават възможност за по-къс спирачен път, не само на сняг, но и при ниски външни температури като цяло. Не забравяйте редовно да допълвате резервоара на почистващата система с препарат за работа на чистачките при минусови температури. Tой предотвратява замръзването на почистващите дюзи и тръбопроводи и дава възможност за винаги чисти предни и задни стъкла особено в критични ситуации с влошена видимост.

Винаги предвиждайте допълнителни минути за подготовка преди да потеглите в студените утрини. Ако през нощта е валяло, автомобилът трябва да бъде изцяло почистен от снега и леда, за да си гарантирате по-добра лична безопасност и сигурност за всички на пътя. По този начин ще предотвратите посипването на сняг от вашия автомобил върху движещите се отзад превозни средства и ще бъдете сигурни, че върху предното ви стъкло няма да се изсипе заслепяваща пелена от сняг при първото внезапно спиране. Стилът на шофиране като цяло следва да бъде съобразен с актуалните условия на пътя. С други думи – осигурете си по-добра видимост и по-голяма дистанция до останалите участници в движението. Избягвайте резки маневри в случаите, когато се движите на хлъзгава настилка. Когато заснежените пътища започнат да се заледяват, дори зимните гуми достигат до своя предел на възможностите и единственото решение остават веригите за сняг. Поставянето им трябва да бъде тренирано при по-благоприятни външни условия, за да не останете безпомощни на пътя при поредната стръмна височина.

Моделите на Opel обаче се справят добре с ниските температури. Eлектрическите автомобили са изправени пред особено големи изпитания при движение при зимни условия, тъй като резките промени и ниските температури могат да се отразят сериозно върху мощността и капацитета на акумулаторните батерии. Поради това комплектът акумулаторни клетки при Ampera се поддържа в оптимален температурен режим от модерна система с течно охлаждане, която непрекъснато следи и поддържа температурата им в граници, които гарантират оптимални функционални показатели, издръжливост и дълъг експлоатационен живот. Циркулиращата в системата охладителна течност преминава през последователност от вътрешни топлообменни елементи и ребра в акумулаторните модули. При студено време, акумулаторните клетки се подгряват предварително при зареждане, за да се осигури достигане на пълния им работен капацитет.

В условия на заледена пътна настилка, технологията на ходовата част и задвижването играят ключова роля. Активната система за двойно предаване с напълно автоматично управление (AWD) е особено ефикасна при движение по заледени и заснежени пътни участъци. Тя гарантира, че новият малък SUV-модел Mokka ще се справи без проблеми. Когато сцеплението изисква, електронно управляваният разпределител на въртящия момент плавно и напълно автоматично пренасочва тягата от колелата на предния към тези на задния мост и обратно, като по този начин работата на системата за двойно предаване AWD се адаптира оптимално към актуалните условия на пътя. Системата се задейства напълно автоматично в рамките на част от секундата в момента, в който установи загуба на сцепление в някое от колелата на предния мост. Това гарантира винаги оптимален контакт с настилката. В момента, в който подкрепата на задните колела не е необходима, системата автоматично се изключва, за да допринесе за икономията на гориво.
 

Facebook коментари