fbpx Как да намерят фермерите своите потребители и как да се свържат с тях? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как да намерят фермерите своите потребители и как да се свържат с тях?

farmhopping

Как да намерят фермерите своите потребители и как да се свържат с тях?

farmhopping е иноватвна комбинация от социална мрежа и виртуален фермерски пазар, където малките и средни производители могат да разполагат със собствено онлайн пространство, чрез което да достигнат до свои съмишленици и поддръжници, които ние наричаме фармхопъри. 

farmhopping цели да е много повече от просто ebay за ферми.

Идеята на платформата е да въвлече потребителя във фермерското ежедневие и да го ангажира емоционално, като така да го направи съпричастен . Същевременно фермерите получават достъп до интелектуалните и финансови ресурси на по-голяма маса хора, като всеки може да вземе активно участие в решаването на проблемите й като приложат своята експертиза.
За наше учудване, проблемите на фермерите в България се оказаха глобални. И така от идеята да подпомогнем една малка ферма в подножието на Пирин, се роди farmhopping- глобална платформа, която да свързва ферми от цял свят със своите поддръжници. Днес платформата има ферми от България, Индия, Щатите, Англия , Египет и други екзотични локации. С пускането на бета версията, (от средата на месец март), всяка ферма ще може сама да устрой своето онлайн пространство и очакваме да се присъединяват все повече различни и колоритни ферми.

Как работи farmhopping?

Чрез платформата всеки потребител може да избере коя ферма да подкрепи в зависимост от това дали има опит, който би желал да приложи на практика, дали иска да подпомогне отглеждането на някое животно, дали има желание да се занимава с фермерство през уикендите или просто се интересува от фермерските практики в Индия, например.

Идеята на пакетите, които се предлагат на платформата, не е да се конкурират със стоките в големите супермаркети. Всяка ферма сама определя какво предлага в замяна на помощта, която търси и в зависимост от собствените си възможности: от благодарствена бележка до годишна продукция на животно или безплатен престой във фермата.

Стремежът ни е да превърнем farmhopping в онлайн място, където хората правят това, което Михаил прави: ежедневно да подпомагат ферми с устойчиви практики из целия свят. В крайна сметка, време е да започнем да използваме интернет по предназначение – именно да ни сближава. Потребителите осъзнаха, че нямат нужда от поредната вещ, която да запълва не само гардеробите, но и умовете, а от алтернативен начин за получаване на необходимите им услуги.

Кооперативните системи са единствената устойчива алтернатива за бъдещето

Те имат благотворно влияние върху околната среда чрез по-ефикасното изразходване на ресурсите, намаляване на отпадъците, насърчаване на развитието на по-добри продукти и премахване на излишъка, създаден от хипер консумацията и производството.

И така от едно егоцентрично общество, преминаваме към общество на „колективната собственост“, „споделянето“, „кооперацията“ и „общото“, където тези думи не са остарели, а са синоним за „устойчивост“ и неразделен елемент от пътя към една „зелена икономика“.
И така, докато Homo economicus се тъпче до припадък на шведската маса, може би ще изберете ролята на Homo reciprocans (от лат. съпричастен човек), който не е пристрастен към вещите си и не е предефиниран от личната си собственост, а е кооперативен участник в подобряване на околната среда.

В общество, дефинирано от свръхпотребление, ние трябва да си зададем исконния въпрос: “Да бъдеш или да имаш“?

Facebook коментари