fbpx Какво е общото между часовника и водата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Какво е общото между часовника и водата

Много хора не знаят, но часът, в който пием вода, може да има влияние върху здравето ни.

Изследвания показват, че приемът на вода в определен час може да подобри метаболизма и да намали риска от заболявания. Например, чаша вода преди ядене може да намали апетита и да помогне за отслабване, но от друга страна, ако утолим жаждата си след хранене, това може да намали ефективността на храносмилането и да доведе до усещане за тежест в стомаха.

Затова е пийте достатъчно вода, но това да не е по време на хранене и да не е след 19:00 ч., тъй като бъбреците са активни през деня и често наваксването с количества вода вечер води до събуждане с чувство за тежест, отекли крака и подуто лице.

Водата е основна част от нашето тяло и всички химични процеси се случват във водна среда. Но все още съществуват митове и грешни представи за хидратацията.

Често хората не разбират, че хидратацията на кожата се осъществява единствено отвътре навън. Козметиката, която масово се предлага, цели или да предотврати прекомерната трансепидермална загуба на вода (загуба на вода през кожата), или има активни съставки, които привличат и задържат водата в кожата. Но при всички случаи водата не идва от козметиката и козметичните продукти, тя трябва да бъде налична в нашия организъм.

Затова в общия случай е важно да се приема по 30 мл на килограм телесна маса.

Ако искаме да отслабваме, е нужно да приемаме по 40 мл на килограм. За предпочитане е да пием изворна вода, която е с естествен произход, гарантирано чиста и балансирана. Важно е обаче да научим организма си да обработва водата, а това става така както захранваме бебетата с храна.

Ако не пием никаква вода, не може изведнъж да изпием 2 л. Трябва да увеличаваме дозата с по 200 мл на ден, докато стигнем желаното количество. В противен случай възпрепятстваме естествените метаболитни процеси, регенерацията и детоксикацията, което се отразява и на кожата – тя придобива сивкав, уморен вид, липса на тургор и тонус.

Затова1,5 л изворна вода на ден (минимум), 8000 крачки и 8 часа сън практически лесна и достъпна рецепта за здраве и красота. Въпрос е само на желание и спазване на дневен режим.