fbpx Като за юбилей | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Caddy Edition 30

Като за юбилей

етикети

 

Така известните в българския жаргон баничарки отдавна не са возилата, заради което им пришиха това определение. Днес вановете имат всички удобства на един лек автомобил, управляват се като него и в допълнение много обем и пространство. Един от тях е VW Caddy, който чества своя 30-годишен юбилей със специално издание Caddy Edition 30. Конструиран на базата на Golf I, първият модел Caddy е произведен през 1982 г. За тези тридесет години по света вече се разхождат 1,6 милиона автомобила на модела. За това време ванът е завоювал своето престижно място в предпочитанията на представителите на малкия и средния бизнес, на хора, които обичат пътешествията и предпочитат да имат повече удобства.

 

Едно от големите предимства на Caddy е, че той може да задоволи всички нужди на своите собственици – вариациите наистина са забележителни – къса, дълга база, товарен (Kasten) и товаропътнически (Kombi), за любителите на природата Tramper – мини-кемпър със спалня и палатка, с задвижване на 4-те колела 4MOTION, с фабричен двигател пропан-бутан (LPG) BiFuel или природен газ (CNG) EcoFuel както и пакет за икономично шофиране BlueMotion Technology.

 

Юбилейният модел ведната прави впечатление, че е „по-лачен“, нагласен като за празник. Той е по-скоро луксозен господин, отколкото работяга. Въпреки класическите за марката форми, прави впечатление цялостната елегантна линия. Тя се подчертава и от черният лакиран покрив с рейки, който кореспондира с частично лакирани в черно 17-цолови колела с лети джанти от лека сплав "Budapest". За да не се забравя, че това е специален модел на няколко места има надписи Caddy Edition 30, които са разположени под тънки странични лайсни.

В купето веднага се забелязва високото ниво на оборудване. Седалките серийно са тапицирани в кожа Alcantara в цвят Classic Grey. Серийно е и частичното кожено оборудване със сиви шевове. Него го забелязваме на волана, ръкохватката на скоростния лост, както и дръжката на ръчната спирачка. В жегите отличен температурен баланс осигурява автоматичният климатик Climatronic. Допълнително комфорта на пътниците се подсилва от задните и страничните силно затъмнени стъкла. Като цяло за тях пространството е много голямо и трима възрастни отлично могат да пътуват, като дори кръстосват краката си. Страничните плъзгащи се врати освен, че са удобни, когато мястото за паркиране е по-тясно предоставят повече от широк отвор за достъп в купето. Така че, вановете са най-удобните автомобили, що касае влизането и излизане на задните пътници.

Шофьорската седалка е изключително удобна, така че и часове да се налага да седите, няма да се уморите. По-високото стоене на пътя дава повече визия напред. Мултифункционалният голям волан с три спици се настройва по височина и дълбочина. Бордовият компютър дава отлично читаема информация за пътуването. За да се чувствате съвсем в модерния свят допринася сензорния екран на мултимедията. Чрез опционалната MEDIA-IN букса може да свържете USB-памет или МР3-плеъри и всичко това може да се командва от волана, което е голямо удобство.

Caddy Edition 30 се предлага с 4 дизелови агрегата с мощност от 102 к.с. до 170 к.с., както и един бензинов със 105 к.с. Специално за юбилея, за търсачите на силни пътни изживявания се предлага 2,0-л-TDI двигател със 170 к.с. и скоростна кутия с двоен съединител (DSG). Тестовият модел обаче беше с 1,6 л/102 к.с., с автоматична скоростна кутия, който се представи повече от достойно. Пътното поведение на магистралата е отлиично, като напълно свободно, с достатъчна елестичност поддържа разрешените 140 км/ч. Средният разход бе 5,4л/100 км. Обаче при пътуването ни до Боровец през Железница, разходът бе значително надолу – 4,7л и съответно възможност за огромен пробег!

При юбилейния модел може да се избере вариант със 7 места или 5, като при последният товарното пространство достига забележителните 780 л. Друга придобивка може да бъде задвижването на 4-те колела 4MOTION. Цените стартират от 34 675 лева (с включен ДДС) за товарно изпълнение и 38 825 за пътническо. Най-високата мощна версия достига 54 000 лв.