fbpx Хайде, на кино! Среща с Амитабх Вардхан, Cine Grand | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Хайде, на кино! Среща с Амитабх Вардхан, Cine Grand

Едва ли има човек, който не е ходил на кино и дори и сега, когато в голяма степен може да гледаш през малкия екран у дома и през компютъра най-големите хитови и нови заглавия, винаги удоволствието от преживяването на филмовата лента в киното носи други усещания и емоции.

Това лято искаме да ви накараме да сложите в списъка си to do цялостно преживяване, за което няма да съжалявате и не се изискват никакви особени усилия, за да го направите. Искаме да ви потопим в прохладата и комфорта на мултиплексите Cine Grand в столичните молове Парк Център София и София Ринг Мол. Защото там отивате не просто да „гледаме кино“, а да усетите цялостно преживяване на сетивата – звук, картина, вкусове… Да, не се учудвайте на последното – просто ще имате късмета да похапвате най-добрите пуканки в света и това не е шега.

Отпуснати приятно в големите, меки и удобни кресла на един от салоните, разговярахме с Амитабх Вардхан, който е главен изпълнителен директор на Cine Grand, един истински мечтател с широк размах, за който киното е страст. Той е прекарал почти 20 години в изграждането на мултиплекси по света и е основен двигател в дигитализацията на мултиплекси с помощта на 2K цифрови проектори, компютъризиран софтуер за билети и аналитичен и цифров CRM. Концепцията за всички луксозни седалки, преставки за 3D очила, зали TSAR, пуканки Rainbow, различни цени на билетите и други, е изцяло негово дело. Едвам смогваме да му задаваме въпросите, защото просто не можем да спрем да похапваме от най-вкусните пуканки.

Г-н Амитабх, обичат ли българите да ходят на кино? Какви са вашите наблюдения от посещенията на салоните в София Ринг мол и Парк център София, другите градове в страната?

- Българите обичат да гледат филми. Те коментират и обсъждат подробно със страст, след като изгледат филм в нашите кина. Ако погледнем статистиката, кината в България са с едни от най-високите проценти на заетост в Европа.

Кои са предпочитаните филми от българите и различаваме ли се от публиката в други държави?

- Българите обичат да гледат екшън, драма и комедия. Те избират филмите в зависимост от възрастовата си група. Но като цяло екшън филмите и местните български филми са много популярни.

Как се приемат българските филми?

- С годините българските филми се приемат все по-добре. Качеството на филмите и като цяло българските филми се подобряват, което привлича все повече хора. Също така местната филмова индустрия произвежда голям брой филми през последните няколко години. Има млади хора с модерно мислене, които дават нов живот на българското кино и култура.

С какво се отличава Cine Grand?

- Cine Grand е място, където можете да се почувствате „Специални“. Ние навлизаме в детайли за всеки момент на истината и предприемаме всяка възможна стъпка, за да сме сигурни, че клиентското изживяване е най-добро.

Защото сме заложили на най-доброто в кинобизнеса. Разполагаме с цифрови прожектори, 3D и звук от световна класа. Ние сме единственото кино, в което всички зали са с VIP места. Можете да закупите билети от интернет страницата ни, приложението ни, павилион за продажба на билети и от касите в кината. Седалките за кино са проектирани с перфектен ъгъл на видимост за най-добър комфорт и изживяване. Имате съдействие 24x7 чрез WhatsApp бот +3590878732200

Казвате, че предлагате най-добрите пуканки в света. Това наистина ли е така?

- Така е. Използваме най-добрата царевица, за да направим нашите пуканки. Пукаме царевицата и сервираме. Ние не съхраняваме вече готови пуканки за повече от няколко часа, за да можем да запазим хрупкавостта и вкуса им. В същото време сме отговорни и не приготвяме предварително големи количества, които да изхвърляме след това. Процесът на приготвяне е постоянен и съобразен с консумацията за деня.

Какви други гастрономически изкушения предлагате на територията на мултиплексите?

- Създадохме нашите предложения в менюто така, че да отговарят на нуждите на всеки клиент. Имаме шоколадови бонбони, сладолед без захар, вина, алкохолна и безалкохолна бира, пресовани сокове, начос, пуканки “Дъга” и най-доброто кафе.

Какво е важно за едно истинско кино преживяване?

- Истинското кино изживяване може да бъде доставено само, ако разбирате в детайли нуждите на клиентите и работите усилено, за да ги осигурите. Става с много упорита и детайлна работа. Трябва да се погрижите за много неща, като се започне от проектиране и изграждане на киното, подбор и обучение на правилния екип, перфектно програмиране на прожекциите, внимателно подбрани хранителни продукти и тяхната проверка за качество, маркетинг и реклама, почистване и поддръжка и т.н.

Как си представяте една перфектна кино вечер при вас?

- Оставене колата си в гаража, елате с любимите си хора в Cine Grand, вземете хубава храна и напитки, седнете на най-удобните седалки и просто се насладете на прожекцията…

На какво ще могат да се насладят зрителите това лято в салоните на Cine Grand?

- Това лято има много големи хитови заглавия като „Мисията невъзможна“, „Барби“, „Индиана Джоунс“ и т.н., които да ви забавляват.