fbpx Летен коктейл с MINI | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Летен коктейл с MINI

етикети

Когато жегата е толкова голяма, че размазва мислите, а дори и най-малкото движение е свързано с нежелание, остава да търсим нещо свежо и леко, което да събуди тялото... (казано честно и на мен сега ми е трудно да творя, но се разбуждам от спомена на приятното преживяване).

В София свежест може да се открие събота сутрин, когато половината град се е изнесъл още петък вечерта, а другата още не се е събудила, криейки се зад завесите. Наистина, това са единствените часове, които най-много харесвам в големия град. А конкретната съботна сутрин бе съчетана с едно приятно преживяване между прясно изцеден сок от плодове, ароматни кроасани в двора на артистично заведение и ... МINI обиколка из централната градска част.

Всъщност за тесните софийски улици няма по-подходящ автомобил от един мъник, който се паркира лесно (дори и напречно на ъгъла на две улици), успява да се промуши пред задръстването, и не на последно място – събира погледите. А какво му трябва на един артист? Публиката да го гледа. MINI през града! – едно оригинално мото за обиколката на марката с нейните четири модела – MINI, MINI Clubman, MINI Cabrio и MINI Countryman в тяхната естествена градска среда. Със своите 28 модификации тези модели категорично могат да задоволят претенциите и най-артистичните натури.

Изведнъж осъзнах, че от толкова тествани автомобили, никога не бях сядала в малкото MINI One. Леле, като в детски автомобил се почувствах, но ми беше съвсем удобно – толкова лесно се борави със всички уреди – педал, първа, газ и без проблем се „шмугнах” в наредилата се на ул. Раковски колона, чакаща зелен светофар. Всъщност не обикаляхме улиците съвсем самоцелно, а имахме забавен роудбук-въпросник, чиито отговори ни даваха посоката на маршрута. Така минавайки по улица 15 ноември (водеща към пл. Ал. Невски), разбрах, че на тази дата Бразилия е обявена за Република! Някой от вас да го знаеше?
В градската арена малкият се чувстваше супер, а зад четирите му букви се крият много високи автомобилни технологии – ето само някои - Auto-Start-Stop, Brake Energy Regerneration, ABS, CBS (Cornering Brake Control), EBD (Electronic Braking force Distribution). Една изключително функционална система е MINI Connected - на база на USB интерфейс, тя позволява почти пълна интеграция на Apple iPhone с навигационната система на автомобила. Така с въвеждането на различни приложения става възможно използване на функции, като web radio, Google local search и Google Send to Car. Дори може да следите своите профили във Facebook и Twitter през бордовия монитор, като всички допълнителни функции се интегрират и управляват с помощта на контролните уреди на автомобила. Направо супер! Само че, точно в нашия автомобил тази система я нямаше. Нищо, другият път...

А ето и няколко важни отметки за мъниците

MINI- пряк наследник на класическото Mini новото пренася неговия дизайн и конструктивна концепция в XXI век. Предлага се в цели шест модификации: MINI ONE, MINI ONE D, MINI COOPER, MINI COOPER D, MINI COOPER S и MINI COOPER SD.
Със специалното участие на MINI John Cooper Works. Тази модификация се задвижва от четирицилиндров двигател 155 кВт/211 к.с. с турбокомпресор тип twin-scroll и директно впръскване на горивото. Ускорението е само за 6,5 секунди, а максималната скорост е 238 км/ч. Забележително нали?

MINI Clubman - този смел състезател съчетава класически характеристики на дизайна и конструкцията на марката с функционалност. Уникалната т.нар. Clubdoor врата, улеснява достъпа до задните седалки. Оригиналната конструкция на вратите на багажника, които се отварят като тези на гардероб, не само придават още по-атрактивен вид, но и много практичност.

MINI Cabrio - връх на съчетанието – открито небе и MINI. Останалото оставям на вашите фантазии...

MINI Countryman - тежката артилерия на марката. Тук всичко е по четири - четвъртият модел на марката е за първи път с четири врати, дължина над четири метра и може да бъде поръчан със система за задвижване на четирите колела ALL4.