fbpx Lexus LC e първият кабриолет на марката с мек покрив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Lexus LC e първият кабриолет на марката с мек покрив

За първи път в история си Lexus създава автомобил с мек nокрив - LC кабриолет.  Мекият покрив не само придава привлекателен и интелигентен силует на купето LC, но изключителната му инженерна изработка позволява тихо и бързо опериране без компромис с багажното пространство.

Механизмите за сгъване на покрива са с обичайна издръжливост от около 10 години преди възникване на необходимост от сервизна дейност, като може да издържи около 18 000 цикъла на сгъване и разгъване
Важна част от принципите „омотенаши“ за гостоприемство на марката е осигуряването на купе, тихо от външни шумове и вибрации. Многопластовият покрив на LC кабрио ефективно спира нежеланите шумове, а хидравличният му мотор работи тихо и ефективно. 

Lexus LC кабрио предлага същото багажно пространство като купе варианта – 172 л – като интелигентната инженерна разработка и дизайн позволяват на покрива да се прибира между колоните за задното окачване, а хидравличният мотор да бъде разположен в празното пространство между задните седалки.

 

Петнадесет секунди са достатъчни за сгъване или разгъване на покрива, като това може да се случва и в движение при скорост до 50 км/ ч. Приложен е още един изпитател метод, при който екипът по разработката използва въздушен тунел, за да докаже, че системата може да се справи при различни скорости и условия на шофиране, включително и насрещен вятър.

Целта не е била реализиране на най-бърза скорост за сгъване и разгъване, а устойчиво и прецизно движение. В допълнение, съществува малка пауза преди извършване на основната част от процеса, детайл, който отразява начина, по който японските калиграфи изписват символи на листата хартия.