fbpx Маса за повече от двама… | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Маса за повече от двама…

Така се случи, че в България през първите десетина години след падането на комунизма се бяхме научили почти като в Америка или Англия – ще ни управляват или леви, или десни. Да си се сменят колкото пъти искат, масата винаги е за двама и този, който поръчва, а и този, който плаща, се сменят. Някак си – на ротационен принцип. Появи се обаче Царят и доста сериозно разбърка картите на същата тази маса, обърка поръчките и се оказа, че в крайна сметка плащаме всички ние…

И до днес не мога да проумея какво и кой има да дели на политическата маса. Слушаме от години едни и същи обещания, едни и същи послания, а напоследък – едни и същи обвинения. И колкото повече ги слушаме, толкова повече се убеждаваме, че различията се размиват, но никой, ама абсолютно никой не иска да си го признае. Вероятно защото все повече хора си мисля, че е по-добре да си на власт, отколкото да не си. Или път защото държавата все още може да „храни“ кой знае какви бизнеси и всякакви други прищявки. Но…, това един ден ще свърши. Бъдете сигурни!

Ето защо, на тази маса в България сега има място за повече хора, партии, концепции, възгледи и решения. На нея – без значение кръгла или квадратна – трябва да седнат всички, абсолютно всички и да търсят това, което ги обединява. И ако наистина ги намерят тези допирни точки и общи цели, просто да вдигнат наздравица. Заедно.

Ще го оценим по достойнство!