Новият VW Passat идва с много технологични новости и модернизации

Този месец Volkswagen ще представи на пазара голяма технологична модернизация при модела Passat. Актуализацията ще промени коренно най-успешния модел от среден клас в световен мащаб, от който вече са продадени над 30 милиона автомобила. Благодарение на следващото поколение инфотейнмънт системи (MIB3), при желание новият модел на Volkswagen може да бъде постоянно онлайн и да предостави изцяло нови функции и услуги на водача и неговите спътници. Новите асистиращи системи като Travel Assist повишават равнището на безопасността и комфорта и превръщат новия модел в първия Passat, способен да се движи със скорост до 210 км/ч режим на в частично асистиран режим на шофиране. За пореден път бестселърът ще бъде представен на пазара във версии седан и комби.

 

Един от акцентите в гамата е новата версия на Passat GTE. Това е първият представител на новото поколение plug-in хибридни модели на Volkswagen със значително по-голям автономен пробег на електричество. Ключовото нововъведение при него е акумулаторната батерия с повишен енергиен капацитет, който при  Passat бележи ръст от 31 процента. Акумулаторната батерия с 13 кВтч увеличава автономният пробег на електричество в условията на новия цикъл WLTP до 55 километра при комби версията Variant и до 56 километра при седана на новия Рassat. Тези стойности на пробега съответстват на около 70 километра в цикъла NEDC и са с 20 километра по-големи, отколкото при предходния модел. 

При пътуване на по-дълги разстояния и при скорост над 140 км/ч, мощният електродвигател се включва в подкрепа на високоефективния бензинов двигател (TSI) на Passat GTE. В случая електрическата тяга действа като допълнителен „booster” и предлага много впечатляващо повишаване на мощността особено в спортния режим "GTE" поради способността на електрическите двигатели да осигурят моментално максимума на въртящия момент.

Новоразработеният агрегат 2.0 TDI Evo с максимална мощност 110 кВт/150 к.с. отбелязва своя дебют в гамата от турбодизелови двигатели на Passat. Другите три дизелови двигатели на Passat са с максимална мощност съответно 120 к.с., 190 к.с. и 240 к.с. Гамата от бензинови двигатели включва три TSI версии с максимална мощност 150 к.с., 190 к.с. и 272 к.с. 

 

Passat от моделна година 2019 ще дебютира на пазара с гама от оборудване, структурирана по нов начин. Базовата версия на модела вече се нарича Passat, над нея в гамата с нарежда средното ниво на оборудване Business, а на най-горното ниво е версията Elegance. Нивата Business и Elegance могат да бъдат поръчани и с индивидуално оборудване R-Line. Освен в тези версии, новият модел отново ще се предлага и като самостоятелен вариант Alltrack (универсален модел със система за двойно предаване и offroad възможности), а Passat GTE също ще се отличава със специфично за тази версия оборудване. В Volkswagen са създали и специално издание Passat R-Line Edition на новия модел с ексклузивно външно лаково покритие в цвят Moonstone Grey и ограничен в 2000 екземпляра тираж. 

 

IQ.DRIVE, марката, под която са обединени всички асистиращите системи за водача на Volkswagen, събира в едно технологиите, прокарващи пътя към асистираното шофиране. Сред тях е и новата Travel Assist, а Passat ще бъде първият модел на марката Volkswagen, който ще бъде в състояние да асистира частично шофирането в практически целия скоростен диапазон (от 0 до 210 км/ч с автоматична и от 30 до 210 км/ч с механична предавателна кутия). С тази асистираща система, Passat демонстрира най-модерната до момента версия на IQ.DRIVE.

Съвсем скоро обновеният Volkswagen Passat ще бъде наличен в дилъствата на марката в България, а предварителните продажби вече започнаха.

Facebook comments