fbpx Представяме Надежда Симеонова, собственик на "Тирол Сервиз" (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме Надежда Симеонова, собственик на "Тирол Сервиз" (ВИДЕО)

Мениджърите споделят – сезон 4, част ХIII

Представяме Надежда Симеонова, собственик на "Тирол Сервиз" (ВИДЕО)

Работя в компания, която се занимава с проектиране, доставка, монтаж и сервизно поддържане на оборудване за ресторанти барове и хотели.
Много е хубаво човек да работи това, което обича и най-вече да се занимава с бизнес свързан с туризма, който осигурява приятните моменти за хората - почивка и добра храна. Целта на нашият бизнес е да осигурим и поддържаме правилното оборудване, необходимо за функционирането на ресторанта и хотела. Бизнесът ни е специфичен, той не блести и именно тук е проблемът  – нашите клиенти инвестират повече в дизайн с цел  привличане на техни клиенти и доста по-малка част инвестират в оборудване, което е важно, за да ги задържат. Оборудването в един ресторант е важна предпоставка за създаване на условия  персонала да приготви по правилната технология и бързина храната, и да я изнесе на посетителите.

Същото важи и  пералните и складови стопанства стопанства в един хотел. Ние сме представители на голяма испанска компания – „Fagor Industrial“, със заводи по цял свят, произвеждащи хладилно, топлинно,  миялно и перално оборудване за хотели и ресторанти. Започнахме преди около 20 години първоначално само като сервиз и монтаж на  професионално оборудване. От началото на бизнеса си съм научила, че когато работиш за производител, който се стреми да произвежда все нови и нови продукти и да въвежда иновации, трябва да следваш неговия път и непрекъснато да се развиваш. Непрекъснато  обучаваме сервизните си специалисти, търговци и проектанти  за новите продукти и технологии, които излизат на пазара .

За съжаление както и колегите преди мен споделиха все по често срещаме трудности с намирането на нови служители, желаещи развитие.
При монтажа на оборудването, което доставяме, нашите специалисти  обучават персонала на клиента за работа с машините, но въпреки това наблюдаваме в много хотели и ресторанти да се чупи една прекрасна техника от неправилна експлоатация.

В последните години липсата на подготвени хора за туризма е един от казусите с който непрекъснато се сблъскваме. Затова си партнираме и с училищата за кулинарни изкуства, които обучават готвачи, сладкари , бармани и др. за работа в хотелите. Стремим се да ги подпомагаме с предоставянето на уреди за тестове, за участия в кулинарни конкурси и изложения, на които се срещат и обменят опит със своите колеги.

Последният ни голям проект е свързан именно с оборудване на Института за кулинарни изкуства във Варна. Колегите постигат доста добри резултати, обучават много млади хора, които  се реализират успешно.
В нашата фирма много държим на кадрите, които имаме и смея да твърдя, че някои от колеги са от създаването на компанията. Те непрекъснато обучават и новите колеги, които привличаме по различни проекти.

Бизнесът ни е много интересен. Участвахме в създаването на Асоциация обединяваща производителите и вносители на оборудване за хотели и ресторанти, работим успешно като си помагаме и участваме заедно на изложения .
В момента участваме и в разработването на проекта за нова наредба за категоризация на туристическите обекти заедно с Министерство на икономиката и Българската агенция по безопасност на храните.

Стремим се чрез нашите предложения да се въведат правилните критерии с цел да се подобри работата по съхранение и приготвяне на здравословна храна в заведенията за хранене, в детски градини, болници и училища, тъй като е важно за нашите деца и нашето здраве.

Основните неща, на които ние залагаме, са непрекъснатите иновации - енергоспестяващи уреди, нови технологии. Базираме се и на системата за контрол на критичните точки в храненето – HACCР и в нея се отделя много сериозно внимание на обучението на персонала, хигиената на продуктите и на процесите.

 

Проектът "Мениджърите споделят" се осъществавя в партньорство с Chivas Regal, технологичната компания Тийм Вижън, любезното домакинство на KARE България, където се провеждат мениджърските срещи, и интересното представяне на виртуалната реалност за бизнеса със съдействието на notos galleries в Ринг мол.