fbpx Представяме Надя Василева, управляващ директор на Менпауър България (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме Надя Василева, управляващ директор на Менпауър България (ВИДЕО)

Мениджърите споделят – сезон 4, част VIII

Представяме Надя Василева, управляващ директор на Менпауър България (ВИДЕО)

Надя Василева е гост в четвъртият сезон на проекта ни "Мениджърите споделят" и беше гост в пролетната мениджърса среща, провела се в шоурума на КАРЕ София. Тя сподели своите принципи за успашна работа, които ние днес представяме, заедно с нейното видео послание.

„Менпауър“ започна своята дейност в България през 2006 г., След като отворихме офиса се развихме много бързо през 2007 и 2008 г. След това ми повериха и отварянето на представителства в Сърбия и Хърватска, което аз отчитам като сериозен успех. Като цяло аз съм corporate gipsy, както казват, нямам собствен бизнес, винаги съм работила за различни компании. Това създава много качества, като едно от най-важните е дисциплината – как да я изградиш първо у самия себе си, как да отговаряш на изискванията на инвеститорите и на ръководителите над теб.
Един от основните принципи на работа в „Менпауър” е изграждането на екип и поддържането му и така да го заредиш с енергия, че той да развива бизнеса нагоре. Направила съм няколко извода как се постига това.

Първият важен принцип е да харесваш работата си, но това мисля, че е важно за абсолютно всеки – независимо дали работи за дадена компания или има собствен бизнес. Е, с вдигането на пенсионната възраст ще трябва да я работим по-дълго време, затова поне трябва да ни харесва.

От друга страна важно е да вкараш както страст, така и етика, интересни и полезни практики в културата на компанията. Така брандът, който имаш, ще се превърне в притегателна точка както за служители, така и за клиенти. Това в момента играе както добра, така и лоша роля за доста компании. Защото животът на една компания във времето се променя. Около 50-те години средният й живот е бил 40-50 години, а сега забелязваме как с времето компаниите живеят все по-кратко. Това е свързано с дигитализацията и изчезването на някои професии. Впоследствие изчезват цели компании и затова днес е важно да станем като водачите – да можем да запълваме всякакви ниши и да сме толкова бързи и гъвкави, че да сме релевантни на пазара.
Друга отправна точка е да награждаваме всеки един успех. Защото колкото и малък да е той, това е изключително важно. И разбира се, да обичаме себе си, защото това е нещото, което ни кара да вървим напред. За да сме добри лидери ние трябва да въздействаме на околните така, че те да могат да мечтаят повече, да учат повече и да бъдат повече.

В България демографията предопределя много неща и тя не може да бъде променена, особено в кратък срок. Следователно, както досега не е имало кадри, още повече няма да ги има и в бъдеще, ако не се предприеме преборване на протекционизма и целенасочен внос на кадри отвън, защото това е единственото спасение. Но за съжаление от доста форуми, на които е ставало дума, хората, от които зависи това, не обръщат внимание и не искат да възприемат тази политика. А тя определено може да дава ръст на икономиката 

---------------

Manpower Group е световен лидер при новаторските решения, свързани с човешкия капитал. Те включват цялата гама на услуги от бизнес цикъла, в това число постоянни и временни назначения; оценка и подбор на кадри; обучения; преквалификация; аутсорсинг и консултации.