fbpx Пролетна свежест в косите и грима | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пролетна свежест в косите и грима

Идващата пролет настъпва с многообразие в прическите – дължини, обем и цветове, както и с тенденцията „естествен грим”. Акуални предложенията за сезона дава коафьора Вили Боршукова и стилистите от салони „Магама”.

Винаги е хубаво прическата да стои добре на лицето ви, като е съобразена с вашия собствен стил и социален живот. А за този сезон няма ограничения – дълго, средно или хипер късо – важното е да сияете.

Прическите варират от абсолютно геометрични линии до асиметрия, от гладки до много обемни или разрошени коси, от къси до женствени вълни. Има запазваща се тенденция в плитките от всякакъв вид и така наречените "гнезда" от плитки.

При дългите коси са актуални всякакъв вид вълни – едри и по-ситни. Те придават женственост и мекота на силуета и са подходящи за по-официлни случаи. Ако искате да сте предизвикателни, може просто да оставите косата права или на стилна конска опашка.

В цветовете се запазва актуалното златисто, карамел, шоколад, капучино или коняк. Ще са актуални предимно топлите тонове без значение дали сте брюнетка или блондинка. За дамите с по-матов тен топлият цвят може да се комбинира със студени кичури, което ще стои по-добре на тена им.

Грижите за косата и посещението при фризьор са задължителни след дългата зима, студения вятър, шапките и високите яки. Освежаване на цвета, подходяща маска, подрязване на изтощените връхчета или промяна на прическата – всичко е добре дошло за косата ви. Аргановите маски, шампоани и балсами са голям хит, вършат чудесна работа и могат да се ползват в домашни условия.

При грима през настъпващата пролет също има голямо разнообразие. Хит последните месеци е "френският грим", натуралният или така наречен "нуди" грим. Модерен за вечерта пък е по-силният и сияещ грим. За устните оранжевото или огнено червено червило са актуални, но ако грима на очите е по-силен, то устните трябва да са само с гланц и лек цвят. Златното е на мода във всичките му вариации, както и блестящите клепачи, тюркоаз, кафяво и черно. Играта с цветовете и плавното им преливане е важно за крайния резултат, както и съобразяването с тоалета, тена на кожата и това дали ще е вечерен или дневен грим.

Опушени клепачи, цвят на старо злато, тюркоаз, праскова – това са цветовете, които ще греят на очите през пролетта. За подсилване на грима може да ползвате всякакви модели изкуствени мигли – цели, на снопчета или на косъмчета – в зависимост от това колко дълго искате да ги носите. Не забравяйте веждите – те са рамката на лицето. Не ги оставяйте рошави и без форма.