fbpx Спазихме ли новогодишните обещания? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Спазихме ли новогодишните обещания?

Новата година обичайно се свързва с началото на нов период, като за много хора това означава да дадат пред себе си новогодишно обещание. Според онлайн прочуване на Нилсен Адмосфер България и Български Национален Панел, проведено сред интернет потребители от панела, 41% от анкетираните лица са си дали новогодишно обещание за 2019 г., а 56% си обещават нещо за 2020 г.

Обещанията, дадени за 2019 г., са били свързани най-вече с „личностно развитие“, „лоши навици“ (като пушене, пиене на алкохол и др.) и „диета“ (загуба на тегло или здравословно хранене). Има малки разлики в темите на обещанията при мъжете и жените, но въпреки това „личностното развитие“ е на първо място и при двата пола. Следващият най-популярен отговор при дамите е „диета“, докато при мъжете e „финанси“. Представителките на нежния пол са си обещавали по-често неща свързани със „семеен живот“ и „пътуване“, а мъжете - със „спорт“.

Без значение какви са били обещанията, хората са били много успешни в спазването им през 2019 г. - 17% са изпълнили всички свои обещания, а 82% са изпълнили поне едно от тях.