fbpx А защо не и с отпечатъци от пръсти?! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

А защо не и с отпечатъци от пръсти?!

Тъкмо се чудих защо толкова много втренчени в нищото лица ни гледат от стотиците билбордове по улиците и разбирам, че в неделя ще гласуваме. Няма лошо. Пети път за последните две години. Със сигурност сме се запътили към книгата на Гинес, но по-скоро в частта на печалните рекорди.

Та, по този повод, реших да попрочета какво точно ще се случи в тази свещена пета неделя и доста се пообърках.

Разбира се, че обичам Африка, много я обичам, но това, което съм чел за най-отдалечените и райони, в които училищата са кът и интернета съвсем го няма, явно ще го приложим в България сега.

Значи! Ще се гласува хем с машини, пък и с хартиени бюлетини, после всичко ще се проверява двойно, ще се брои на ръка, пък и ще се снима с мобилни телефони. На всичко отгоре и един куп европейски наблюдатели кацат в България, и директно от летището тръгват по секциите да проверяват дали някой нещо не е излъгал.

И ето защо се замислих. Дали пък да не си оставим в избирателните секции и по някой друг отпечатък. За по-достоверно. В крайна сметка живеем само някакви си 32 години в демокрация. Или още не сме се научили, или просто сме преучили.