Мениджърите споделят, сезон 6, част 12

Асен Асенов, Еврохолд България: Създаването на проект като SIMPL е предизвикателство

Асен Асенов е изпълнителен директор на няколко компании в структурата на Еврохолд България, като една от тях е SIMPL. Той е ангажиран със стратегическия бизнес мениджмънт на компаниите, управление на инвестициите в тях и създаване на ключови партньорства за компаниите. Винаги отворен за иновации, с поглед към постоянното развитие на бизнесите в групата, човек, който обича предизвикателствата, с него разговаряме за новите проекти, дигиталното време и отговорността да си лидер на компания.

Г-н Асенов, разкажете повече за най-новия проект на Eurolease Group – SIMPL. Какво представлява, как стигнахте до създаването му и най-вече към кого е насочен?

- SIMPL е един от най-вълнуващите проекти, в които съм участвал през последните години. Нещо ново, различно, изцяло в полза на потребителя. Създадено да пести време и да носи свобода.

Стигнахме до създаването на SIMPL в резултат на обратната връзка от клиенти, т.е. видяхме, че има пазарна нужда. Услугата предлага дългосрочен наем на нови автомобили + асистент обслужване, който се грижи за автомобила. Идеята е страхотна и обединява в едно много услуги, които в момента са разпиляни между сервиз, брокер и наемодател. SIMPL предлага лесно финансово решение – вземаш нов автомобил срещу 1 вноска депозит и 1 наем.

SIMPL е продукт на дигитализацията, която стартирахме в групата от компании и има амбицията да изпревари всичко правено дотук. Работим по проекта от около година. Инвестирахме сериозен ресурс в създаването на бранд идентичност, сайт, мобилно приложение и тепърва ни предстоят ефективното маркетиране и обслужване на целия бизнес.

SIMPL е иновация насочена към модерните хора, чието ежедневие е повече от динамично и времето все по-ограничено. Обслужването на един автомобил е сериозен крадец на време и SIMPL предлага решение в тази посока – личен асистент, който взема колата от удобно за клиента място и я връща обратно сервизирана. Всеки автомобил в SIMPL  върви с основен пакет от 9 услуги, който е продиктуван от задължителните ангажименти към всяка кола. Подготвили сме и допълнителни услуги, които да паснат на ежедневието на всеки:

 - Регистрация КАТ + комплект безопасност

- SIMPL асистент за твоя автомобил

- Гражданска отговорност

- Автокаско

- Данък МПС

- Сервизно обслужване спрямо изискванията на производителя

- Комплект гуми с включен монтаж, демонтаж и съхранение

- Бонус: Заместващ автомобил клас B до 7 дни веднъж в годината

- Бонус: 1 път годишно завеждане на щета 

Освен това допълнителните услуги като допълнителен оглед на автомобила в сервиз, трансфер летище и паркинг, заместващ автомобил на преференциални цени, завеждане на щети извън пакет, минаване на ГТП съвсем улесняват ежедневието. 

А мобилното приложение допълнително ще даде усещането за леснота и комфорт при ползване на услугата. За нашите клиенти ще останат удоволствието от шофирането и повече свободно време за любимите неща.

Как ерата на дигитална революция и новите технологии навлизат във вашата компания?

- Бързо и без да ни питат. Или ги приемаш и се приспособяваш, или изоставаш. Аз лично много им се радвам.

Последните години бяха много динамични за компаниите в групата откъм дигитализация. Поетапно започнахме обновяване на всички платформи, за да бъдем по-успешни в комуникацията с клиенти; по-ефективни по отношение на процесите вътре в компанията и по-конкурентни на пазара.

Една от дългосрочните ни цели е този процес да не спира. Фокусът върху  технологиите беше ключово решение, което ни показа и нови бизнес възможности. Последната компания в групата – SIMPL, цели да вземе връх в начина, по който правим бизнес и комуникираме с потребителите. За нас дигитализацията е възможност бързо и лесно да предоставим персонализирано решение за клиентите си. 

Кои са принципите, на които се гради вашата компания, кои са ценностите?

- Вярвам в добрите отношения между хората, които работят в екип. Това осигурява приятна за работа среда и положителна настройка за всичко, което предстои. Винаги се стремя да давам свобода на действие и приветствам колегите си да бъдат инициативни.
Търся усещането за съпричастност към каузата, готов съм да убеждавам за нея. След като всички гледаме в една посока нещата са лесни.

Споделям с екипа – държа ги в течение, т.е. считам, че трябва да са информирани и съпричастни. Така знаят през какво преминава компанията – какви са рисковете, какво може да очакват. Искам да знам какви хора са извън офиса – хобита, проблеми. Това ми казва как да работя с тях и как да общуваме. Искам да съм приятел с тях. Ценя личното пространство и достойнство на всеки – опитвам се да го показвам в удобен случай.

Кои са качествата, които един лидер трябва да притежава?

- Да, аз харесвам именно думата „лидер“, а не „шеф“. Лидерът трябва да бъде окрит и комуникативен, лесен за общуване. Да се усеща не като контролен орган, а като източник на енергия и вдъхновение. 

Facebook comments