fbpx Да изградиш живота, който искаш | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да изградиш живота, който искаш

Краят на годината е само на няколко дни разстояние. И може би всеки се обръща назад, за да види линията, по която е вървял. Със сигурност понякога е била доста начупена, друг път изпъната като стрела. Сигурно понякога сте засягали близките хора около вас и то много често в името на бизнеса. Колко дни сте работили нон-стоп, ден и нощ, залепени на екрана или в безкрайни отсъствия от дома? Колко пъти сте изпадали в тревожност в търсене на реализация? Проверявате телефона на всяка минута, пишете с десет души едновременно, дори и когато сте били на масата в къщи. Дали не е време да минете на друг режим, в който да съхраните себе си и дадете повече на другите?  

Ще ви дадем няколко насоки, които със сигурност могат да променят доста начинът ви на живот, така че да се чувствате много по-щастливи.

1. Изградете много ясна визия на съществуването ви. Нарисувайте кръгове като започнете от центъра, в който сте вие и постепенно увеличавайте диаметърът им. На всеки кръг изпишете етап или идея за живота ви – професионална реализация и личен живот. Ще се зачудите как може да знаете какво ще стане след десет години? Разбира се, няма как да знаете, но когато очите ви погледнат тази картина, нарисувана от самата вас, душата ви ще я приеме като нещо много важно. Ще усетите, че се променяте и тогава много по-лесно ще вървите всеки ден напред.

2. Поставете си цели за начина на живот – Често сме склонни да се фокусираме само върху поставяне на бизнес цели. Но какво да кажем за живота си? Разбира се, някои от целите може да са само седмични, но нека ги има – всичко ще е много по-подредено и ще се учудите за колко много неща ще имате време. Защо напрамир, в целите не запишете да посети Африка тази година?

3. Стремете се към равновесие. Със сигурност има много нощи, в които сте стояли до късно, защото ви притискат срокове  и дни, поставени в безсмислена равнина. Опитайте се тогава да балансирате със здравословно хранене, релаксиращи срещи с приятели, повече моменти със семейството и близките си. Внимавайте да не стигнете до момент на прегаряне, защото тогава дори и да не искате, задълго трябва да излезете от играта.

4. Не забравяйте, че всъщност животът е игра, която може да бъде толкова интересна, колкото самите вие я направите. Дори и в най-тежките моменти не спирайте да живеете със страст – смейте се, намирайте моменти за любими занимания, пътувайте, изпийте с приятел чаша вино, ей така, без повод, излезте сред природата. Всичко това ще ви зареди за следващото действие от вашия живот.

5. Не забравяйте да казвате  "Обичам те" и „Благодаря”. Тези две думи са безценни и колкото по-често ги казвате, толкова по-щастливи ще бъдете.

Спорна и щастлива 2018 г.!