fbpx Да се влюбиш в двигател | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да се влюбиш в двигател

Volvo S60

Да се влюбиш в двигател

Когато говоря за Volvo винаги го свързвам с улегнали хора, които са намерили своите търсения в живота и бизнеса, и искат да се наслаждават на всеки възможен момент. В същото време те са емоционални, обичат предизвикателствата, но играят на твърдо Тото. Те подготвят почвата под краката си за всяко едно действие и обичат да знаят, че имат винаги сигурен пилон, на който могат да се опрат.

Обновеното Volvo S60 приляга именно на горния тип хора и те могат да изпитат удоволствие, съчетано с пословичната сигурност на шведската марка. Красивият седан, защото е трудно да не се съгласите, че това прилагателно му подхожда, има изваяна линия, излъчваща стабилност и увереност. Силуетът рисува формата на купе, с нисък покрив, който се скосява елегантно към задната част.

Красивите LED светлини правят разпознаваем автомобила отдалеч. Предната решетка е по-голяма и визуално се увеличава още повече, защото липсва рамката, която и придава конкретна фирма. Затова погледнат отпред, автомобилът излъчва още повече мощ.

Задните стопове имат специфичен подпис в стил бумеранг и правят автомобила разпознаваем отдалеч. Голямото изписване на Volvo на задния капак и двата правоъгълни хромирани ауспуха допълват картината за здраво стъпил на пътя автомобил.

Това, което ще допадне на онези, които обичат високите скорости са изцяло новата генерация високоефективни 2.0 литрови дизелови мотори, като тестовият автомобил беше със 190 к.с. Това, което заслужава респект е, че е 4 цилиндров, но мощ като за 6 цилиндрови. А резултатът от средния разход на гориво е впечатляващ - 3.8 л/ 100 км. Така пишат по книгите! Но почти го постигнах и аз. „Ще се влюбиш в този двигател, Ина!“. Това ми каза ПР-ът на Volvo, когато ми даде ключовете за тестовата кола, а аз се усмихнах снизходително...

Пътувах към Враца, където първо имах около 50 км по магистрала Хемус и след това още толкова по първокласния път. Истинското удоволствие изпитах именно във втората отсечка, където на няколко места се налагаше да изпреварвам ТИР-овете пътуващи в колона. 8-степенната автоматична скоростна кутия е невероятна. Насилвам се, за да хвана моментите на превключване на предавките и в повечето пъти не успявам – единственият издайник е стрелката на оборотомера. Докато пълзя с 40 км/ч в очакване да дойде възможност да изпреваря, в следващия момент натискам здраво педала и излитам напред. Отсечките за изпреварване между Ботевград и Мездра не са дълги и трябва много бърза реакция. Автомобилът е изцяло с мен и виждам, че напълно мога да му се доверя. При това шофиране правя около 5,1л/100 км. После някак движението се успокоява и решавам да се „кротна“ за експеримента на 90 км/ч – резултатът е 4,2 л/100. (Все пак фабричното засичане на разход се прави при равна отсечка без никакви форсирания и скорост без промяна от 90 км/ч.)

Иновативни системи за управление на двигателя и усъвършенствана технология twin-turbo успяват да постигнат тази ефективност. Самоадаптиращата се технология i-Art на Volvo е първата в света, която осигурява впръскване на идеалното количество гориво, което осигури оптимална горивна ефективност и производителност. Допълнително Start/Stop системата и регенерацията на спирачната енергия на двигателя помагат да намалите още повече разхода на гориво и вредни емисии.

Интериорът почти няма промени, освен новите спортни седалки, които много добре обхващат тялото. Централната конзола е с абсолютно изчистен и ергономичен дизайн, а иноксът носи техно излъчване. Изцяло дигиталното приборно табло се чете изключително лесно.

Новото Volvo S60 е оборудвано с революционната Система за защита на пешеходци и велосипедисти City Safety, която предизвиква автоматично спиране, в случай че някой внезапно застане на пътя (дано не ми се случи да я тествам, въпреки, че все по-често пешеходците имат безумно поведение). В първия момент системата подготвя спирачките, за да реагират по-бързо при натискане на педала. А ако не успеете да натиснете спирачките, тя ще ги задейства вместо Вас и ще изключи педала на газта, за да намали ефекта от сблъсъка. Тази система прави много по-малки щетите при нискоскоростни сблъсъци в града.

И за да направи шофирането още по-лесно и приятно новото S60 се предлага с авангардните Активни дълги светлини. Системата елиминира нуждата от превключване между дълги и къси светлини, като осигурява оптимално осветяване на пътя.

Все повече животът ни е свързан с дигиталния свят и затова като опция може да си поръчате облачно базираната система Volvo Sensus. Дигиталният 7”- дисплей се свързва с Интернет център за развлечения и ви позволява да сърфирате в мрежата, безжично стриймване на музика, интернет радио със 100 000 станции от цял свят, 3D навигация, Wi-Fi хотспот в автомобила и още много апликации.

 

 

 

 

 

Facebook коментари