fbpx Когато очите говорят | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Когато очите говорят

Когато очите говорят

Очите често говорят много – те разказват за душата и вътрешното „аз” на този, които ги носи. Така, няма как изисканите бадемови „очи” на изцяло новата Маzda 3 да не разкрият душата и още от пръв поглед. Елгантен седан, който гостоприемни отваря врати за онези, които знаят какво се крие зад марката и могат да открият свой приятел, предлагащ добро ценово позициониране и се явява златната среда между тройка хечбек и флагмана Mazda 6.

Динамичният външен дизайн е подобрил аеродинамиката и е намален коефициента на въздушно съпротивление. Така, профилът дава усещането за купе, готово да се втурне напред.
Елегантността продължава и в салона. Усещането е за много висок клас автомобил и удобство, което веднаги ми носи асоциации за супер любезността на японците. Те правят всичко така, че да е изцяло в твоя услуга. Таблото с приборите е широко и лесно за управление. След много изследвания, новият многофункционален информационен дисплей е позициониран със 100 мм по-високо от стария - вдясно от така че без да отмествах погледа съвсем ясно можеш да следя необходимата ми информация. Дисплеят може да се управлява с превключвател, разположен на волана. За аудиосистемата също има бутони в лявата част на волана. Лостът на скоростите го усещам инстинктивно, като че ли мястото е изчислено точно за моя ръст от 160 см. Всъщност той е разположен с 60 мм по-високо и е наклонен към шофьора. Разположението на педалите също е разработено наново, така че преместването на крака от газта на спирачката да е съвсем лесно.

Използваните материали са много приятни на допир. Усещането ми е за много фино обработен велур...Акустиката е великолепна въпреки, че аудиоурадбата в случая не е Bose® (както има възможност и да си я поръчате с 10 високоговорителя, с компенсиране на шума Audiopilot2® и система за заобикалящ звук Centerpoint® ).
В крайна сметка всичко е решено така, че свикваш изключетелно бързо с него – както си свикнал със собствения си автомобил.
В тон с целия динамичен характер на машината седалките са спортни, и имат опционална функция за три запаметявания, плюс две запаметявания, вградени в предавателя на ключа за влизане в автомобила без ключ и запалване на двигателя.

Основното ниво на оборудването e с висок стандартен пакет, който често е опционален при други модели от класа. Пример за това са сигнал за аварийно спиране, системата DSC и системата за управление на теглителната сила, предни и странични въздушни възглавници и въздушните завеси, активни облегалки за главите, електрическите странични огледала, възпроизвеждане на файлове МР3 и допълнителен входен съединител AUX за включване на МР3 плейъри.

Не мога да не се впечатля от безкрайните ниши и места за предмети
Под подлакътника (който на мен ми беше късичък, но в по-високите версии е плъзгащ) се крие кутия с почти 5 литра обем. В ляво имам малка кутийка за монети например, място за очила. Жабката е с обем 9,7л. А багажникът ми осигурява 430л. обем, като съвсем лесно свалих задната седалка (с деление 60/40) и можех да превозя корниза за фините пердета. А “тайникът” е малък багажник под пода на основния.

И тук идва ред да споделя удоволствието от шофирането. Може би звучната българска дума “мазно” съвсем добре се интегрира с японското име Mazda. Имах усещането, че плувам, а електро-хидравличен сервоволан се подчинява дори на мисълта ми. В момент, когато исках да покажа характер, двулитровия автоматик и 150-те конски сили със заплашителен рев на подгонено животно ме изстрелваха напред.
Mazda3 седан се предлага с три бензинови и два дизелови common rail двигатели, от които единият е новия 2,2- литров, 150 к.с.