fbpx Може ли кафенето да удобно работно място? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Може ли кафенето да удобно работно място?

Може ли кафенето да удобно работно място?

Така наречените бизнес "спецове" предпочитат работата в кафенето. Това наистина звучи съблазнително: - безплатна WiFi връзка, оживена среда и постоянен достъп до ароматно кафе... Но наистина ли кафенето е идеалното място за работа? Компанията Регус зададе този въпрос на хора на бизнеса в цял свят, за да открие верния отговор. Отговорът е категорично "не". Никой от нас не спори, че е чудесно да можеш да се отбиеш в някое кафене, докато си навън, и да свършиш малко работа, да изпратиш няколко имейла или набързо да се осведомиш за новостите от някой колега. Въпреки това, респондентите в тази анкета ясно посочват, че кафенетата не могат да бъдат норма, тъй като те не осигуряват продуктивна, защитена и професионална среда.
В списъка на съществените пречки за работа от кафенетата са шумните разговори на останалите клиенти, които пречат на телефонните разговори и липсата на достъп до документите на компанията, което затруднява бизнеса. В глобален мащаб, за хората от поколението на бейби-бумърите (60%) е много по-вероятно да пренебрегват кафенето като непрофесионална среда за срещи с клиенти, отколкото за който и да било случаен представител на поколението Y (48%); за тях също така е по-трудно да се концентрират в такъв тип среда, отколкото за младите служители. Надаващите ухо любопитковци се считат за проблем от представителите на всички поколения.

Говорителят на Регус, Катерина Ману, коментира: “Нашумелите бизнес "спецове" твърдят, че работата от кафенетата става все по-популярна и всички ние знаем, че случайното отбиване за едно капучино, придружено от солидна порция WiFi ще ни се отрази добре. Все пак, нашето най-ново проучване показва, че, въпреки че може да бъде добро решение за кратки периоди от време, работата от кафенето, независимо за какъв период от време, може сериозно да се отрази на продуктивността. Предишното ни проучване установи, че 72% от хората в глобален мащаб считат, че гъвкавата организация на работата ги прави по-продуктивни – но това е валидно само в професионално, гъвкаво работно пространство – както доказват мненията на нашите респонденти за ниската продуктивност на работата от кафенетата. В Регус често идват хора, които се нуждаят от подходящо и гъвкаво работно пространство, след като са открили, че тези модни алтернативи не им вършат работа. Сега това проучване предоставя солидни доказателства за подкрепа на нашия практически опит. Атмосферата на място с кафе и сладкиши не може да бъде продуктивна работна среда. "