Нина Владимирова и Карина Карагаева: Black Box Retreat е изживяване извън кутията на офиса

Усещате ли, че сте на ръба на издръжливостта си след много усилен бизнес сезон? А до ваканцията има още доста време. Колкото и да си мислите, че работата ще намалее с настъпващото лято, задачите продължават да се трупат и да тежат все повече. Нина Владимирова и Карина Карагаева, основатели на Human Business Studio са готови да ви разтоварят от тази тежест и ви канят на Black Box Retreat.

Нина, Карина, какво значи точно ритрийт?

- Retreat напоследък е широко използвана в речниците ни дума, особено сега в разгара на лятото, когато сме изкушавани от предложения за разнообразни ритрийти - йога, мандала, арт, вегански, а дори и самодивски:) Няма кратък еквивалент на български на тази чуждица, затова сме я „осиновили” толкова смело от английския оригинал. Значението на думата на английски първо като глагол е отстъпление (заради поражение) или промяна на мнение или планове. Като съществително е тихо и уединено място, където можеш да си отпочинеш и презаредиш сам със себе си.

Затова и Black Box Retreat предлага изживяване извън кутията на офиса, умората, напрежението, презареждане чрез поглед навътре към себе си по човешки, обичащ и състрадателен начин, извън условностите на ежедневието, службата, йерархията и семейството. Водени сме от желанието да дадем на хората възможност да се върнат към автентичните и изконни човешки нужди - да простиш, да се погрижиш, да благодариш. Точно тях загърбваме в забързаното ни ежедневие на непрекъсната промяна, гонене на срокове и огромен разход на енергия, която в масовия случай не знаем как да възстановим и запазим. 

За кого е предназначен Black Box Retreat ?

-  Black Box Retreat е за всеки, който е уморен от много задачи с кратък срок за изпълнение, постоянна претовареност и натиск за постигане на резултати. Той е и за носещите голяма отговорност, съчетана с малко разбиране и емоционална подкрепа, което ги кара да се усещат самотни и да търсят вдъхновение в преживяване заедно с други като тях. Това презареждане е за тези, които усещат дисбаланс с утвърждаващата си жизнена енергия. Хората, на които ежедневието им налага да потискат емоциите си. Тези, които просто искат да си подарят качествено изживяване и презареждане в компанията на хора с подобна динамика в ежедневието, включително и популации от една компания.

Какво точно ще преживеят хората и къде ще бъдете ?

По време на Black Box Retreat всеки от трите дни има своя тема. Ще имаме специален ден на душата, по време на който хората ще могат да освободят изворите на вътрешния си живот и ще общуват в автентични и непосредствени взаимодействия с останалите участници. Ще имаме ден за тонизиране на телата извън стерилната фитнес среда и специално SPA преживяване сред природата. Ще преведем участниците през провокативна социална игра, която ще им помогне да видят сърцевината на своята ценност и да я споделят с другите. Ще осигурим опознаване на себе си и нови хора в игрови контекст в наситени преживявания, създадени специално от нашия екип.
Мястото на ритрийта също не е случайно - в полите на величествения Пирин, с енергията на Рупите и красотата на каньон Влахи. Вила Синтика е сред най-хубавите места в района на Сандански, което предлага истинско тържество за сетивата.

 

За удобство сме организирали три периода на провеждане на Black Box Retreat:

27 - 30.06, 18 - 21.07, 25 - 28.07

С какво този уикенд се различава от един друг и защо да не си пътуваме просто някъде сами?

- Нашата цел е да дадем на хората възможност да се изключат в уютна и грижовна към всички сетива среда, да вдигнем бариерите на йерархията, статута и егото, осигурим възможност за специално отношение и грижа за себе си. Това е ексклузивно преживяване извън представите за традиционната ваканция. Освобождава за три дни участниците от ролята им професионалисти, родители или партньори и дава шанс да се фокусират единствено върху собствения си свят, баланс и благосъстояние. Целта е да се погрижат първо за себе си, за да могат да са полезни на хората, с които работят или да са пълноценно близо до хората, които обичат. Ефектът са ум и сърце, изчистени от “шлаки”, което в бизнес план води до още по-продуктивни професионалисти, а в личен до по-съчувстващи и обичащи хора.

Всеки, който реши да си подари нашия ритрийт, ще попадне в група с други хора с аналогична динамика и сблъсъци в ежедневието, digital free среда и в ситуации, които моментално ще превключват обичайния режим на работа на неговото тяло, ум и емоции. Подготвили сме условия за пълен релакс, с баланс между груповите занимания и индивидуалната рефлексия. Ще оставим на всеки набор от инструменти, с които при желание да поддържа енергията и прозренията, постигнати по време на Black Box Retreat в рутината си. 

Какъв е начинът за "зареждане" на бизнес батериите?

- Бизнесът се прави от хора за хора. Ето затова неговите батерии се зареждат, когато се инвестира в хармонията на тялото и духа, възстановяването и задържането на жизнената енергия. Като всяка биологична единица, ние сме преходни, амортизираме се и остаряваме. Ключът е в това как се грижим за себе си така, че телата, с които сме на тази земя, да ни служат добре и да имаме високо качество на живот.