fbpx Питай началника…! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Питай началника…!

"- Boss, какво правим…? Казвай, че клиентът чака решение".

Разговор, който може да се чуе всеки ден буквално в милиони офиси по целия свят. Точно в тях милиони началници взимат по стотици решения на час, с всеки изминат ден все по-грешни. Всеки очаква ценният съвет или напътствие, но не всеки разбира огромната промяна в начина на управление на бизнеса сега.

Живеем наистина в друг свят и една от най-важните промени е, че вече всеки си носи отговорността. От този, който сега прави първи стъпки в бизнеса до неговите опитни мениджъри. И всъщност върху тази промяна се крепи и целият нов начин на правене на бизнес.

Социалните медии ни дадоха възможността за секунди да знаем всичко, което е необходимо, за да може и буквално начинаещият да вземе добро бизнес решение. И на практика работата на мениджъра е далеч по-упорито и добре замислено да учи своите колеги как и къде да намерят точната информация и как да я анализират, отколкото да ги държат „за ръчичка“ и да им дават готовите решения всеки ден…

„Питай началника“ вече си е фраза от близкото минало, защото в крайна сметка всеки си е началник на своето си място и отговоря за своите си решения. Останалото – опитът и анализите – ги има в изобилие, където и да ги потърсим в нета.

Просто трябва да го направим. Всеки ден и всеки час.