fbpx Представяме д-р Александър Христов - управляващ директор на ПР агенция Параграф 42 (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме д-р Александър Христов - управляващ директор на ПР агенция Параграф 42 (ВИДЕО)

Мениджърите споделят, част XXXVI

Представяме д-р Александър Христов - управляващ директор на ПР агенция Параграф 42 (ВИДЕО)

Нашият екип се познава с Александър Христов почти от началото на създаването на списанието ни, което ще рече вече 15 години. Като ПР-специалист е напълно обяснима постоянната ни съвместна работа покрай клиентите, за които той е работил. И винаги работата с него е повече от лесна - достатъчен е един телефонен разговор или един мейл и...всичко е решено. Продължаваме и днес да работим така с него, кота е управляващ директор на "Параграф 42" – ПР агенция, част от голямото семейство на The Smarts, профилирана в измерването и оценката на ефективността в комуникациите. Александър е редовен преподавател е в УНСС, води лекции и в НБУ от 2005 г. насам. В периода 2011 – 2013 г. е Председател на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО).

С ПР се занимава с кратко прекъсване от близо 18 години. Кариерата му започва като "момче за всичко" в малка консултантска компания. Бил е журналист, заемал е мениджърски позиции маркетингови и комуникационни звена във финансови институции, управлявал е комуникационни проекти на клиенти от различни браншове като акаунт директор в ПР агенция Сивитас България. Той споделя неговите 5 съвета за успех в бизнеса, които идват от спецификата на работата в сферата на комуникациите. Със сигурност обаче биха били приложими и в много други сфери, споделя той.

1. Толерирайте талантите, но не прекалено. Откривайте и взимайте най-ценното от един служител, но в момента, в който това влезе в противоречие с останалите колеги или с ценностите на компанията, бъдете безкомпромисни. Казват, че „един обича череши, друг пикае накриво”. Това, което трябва да направим, е да маркираме граници на задълженията и отговорностите, така че да има взаимодействие, без да се създават конфликти – тоест „никой да не ми яде от черешите” и „пикай само в тоалетната”.

2. Отказвайте се. Много книги и големи умове препоръчват обратното – никога не се отказвайте. В съвременния бизнес да гониш едно и също нещо продължително време е забележително разхищение на ресурс. Ако това е прекалено времеемко и ресурсоемко – откажете се бързо и грабвайте следващата възможност.

3. Гледайте новини. Четете много. Средата е изключително богата на събития и те могат да бъдат използвани не само за информация, а и за вдъхновение. Какво ново да направим, къде да търсим клиенти и най-важното – какви неудовлетворени потребности имат хората.

4. Бързайте. Както се казва, в съвременния свят трябва да бягаш бързо, за да останеш на едно място. И в бизнеса е така. Даже е още по-валидно. Следвайте посоката си и грабвайте всички възможности, които виждате по пътя.

5. Аргументирайте се. Взимайте решения, но и давайте основания за тях. Независимо дали става въпрос за аргументация пред колегите си или вътрешно, в ума си. Решенията „защото така“ са най-лесните за взимане, но и потенциално най-опасните.
 

Facebook коментари