Suzuki SX4 S-Cross - snow mode на село (ВИДЕО)

Suzuki SX4 S-Cross - snow mode на село (ВИДЕО)

 

 

След цяла седмица студ и сивота, прогнозата на синоптиците, че уикенда ще има слънце в планините, дойде като спасение и ние се хванахме за нея. Казахме си, че колкото и да е студено, ще бягаме от големия град - достатъчно е да има слънце (вече съм категорична, че за нищо на света не искам скандинавския стандарт – топлината на „нашата” Европа ми дава цялото богатство).
Решихме, че е време да нагледаме селската ни къща, която е в подножието на Ржана планина. Естествено с категоричното убеждение, че без автомобил 4х4 няма смисъл да тръгвам за където и да е. Идеален момент да видя в реална пътна обстановка обновеното Suzuki S-Cross.

 

 

 

Тръгваме от София в потискащо сиво, минаваме първия тунел „Топли дол” на магистрала "Хемус" и ни залива онова златно слънце и кристално синьо небе, че дори слънчевите очила едва смогват да предпазят очите. Магистралата е напълно чиста, дори суха, но ситуацията се променя, когато се отклоняваме към Ботевград, където си е доста зимна картината. Истинската зима идва след това, когато поемаме към селото. „Добре, че съм с 4х4!”. Пътят е снежно бетониран и на места блести като стъкло, не че ако се изпързалям на това стъкло ще ме спаси друго, освен гуми с метални шипове. Но пък е неземно красиво – всички дървета и храсти са в бял скреж, полетата са с дебела снежна покривка, а въздухът трепти от чистота. Това е мястото за снимки – в следващото ВИДЕО ще ви покажа отблизо обновеният S-Cross.

 

 

Както забелязахте, обновеният SX4 S-Cross има значителни промени предимно в предната част. Но погледнат като цяло, той толкова се различава от познатия досега, че спокойно фейслифтът на S-Cross може да бъде описан и като нов модел. Промяна има и в размерите – моделът е по-широк с два сантиметра, а за да защити кросоувър позиционирането си клиренсът вече е 180 см – с цели десет сантиметра повече. Именно това ми даде и смелост след това да газя в дълбок сняг, където едва се виждаха тънки следи от каручка.

 

 

 

Купето на SX4 S-Cross прави приятно впечатление – първото усещане е за много пространство, може би защото остава доста въздух над главата и високата позиция спрямо пътя в комбинация с широко предно стъкло дават много простор на сетивата. Широките седалки, които при -12 градуса се затоплят осезателно точно за една минута, също са част от удобството при пътуване. Новото дигитално време присъства със 7-инчов мултифункционален тъч дисплей със синхронизация на смартфон и навигационна система, както и камера за движение назад. Моделът вече идва и със система за безключов достъп и стартиране на автомобила.

 

 

 

S-Cross е оборудван с 1,4 BOOSTERJET, 140 к.с., 6-степенна ръчна скоростна кутия и All Grip система, която подпомага пътуването при различни условия и дава възможност за съвсем лесен избор на режим на пътуване. Естествено в зимния път избрах „снежния” режим и мога да кажа, че поведението на автомобила бе отлично. И понеже добих смелост, когато пристигнахме в селото реших да потърся девствен сняг, в който да изпитам Сузукито. Прекалих – дълбочината на снега беше около 35 см. Метър-два и…до там. Реших, че няма нужда да викам трактор да ме вади и на задна скорост излязох от снега, без проблем.

 

Замислих се, че подобни ситуации едва ли има в живота на един средностатистически клиент – колко пъти животоспасяващо ви се е налагало да газите тежки снегове? Аз не си спомням в моя живот. Ето, че когато отидохме до селската къща в истински зимния ден, нямахме никакви проблеми. Да не забравяме, че колкото и да са проходими автомобилите, в повече случаи природата е по-силна от нас и да показваме излишни „мускули” няма смисъл. Доказателства по пътищата тази зима – колкото искате…

 

 

 

Стартовата цена на SX4 S-Cross от 31 790 лв с ДДС и в най-луксозното си изпълнение достига 56 790 лв. Цената на тестовия модел, който е ниво GL+ (и според мен е съвсем достатъчно, ако не предпочитате дизелово изпълнение и автоматична скоростна кутия) е 43 700 лв.

 

 

 

 

Facebook коментари