fbpx ЮНЕСКО и Самсунг в глобално партньорство за по-добро образование | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ЮНЕСКО и Самсунг в глобално партньорство за по-добро образование

ЮНЕСКО и Самсунг в глобално партньорство за по-добро образование

ЮНЕСКО и Samsung Electronics обявиха партньорство, което да дава достъп до по-добро образование на учениците в развиващите се страни. Обединяват се опитът в тази сфера на ЮНЕСКО с платформата на Samsung Smart School. Партньорството директно подпомага програмите на ЮНЕСКО в петте основни сектора – образование, култура, естествени науки, социални и хуманитарни науки, комуникация и информация.

Г-н Сеок Пил Ким, изпълнителен вицепрезидент, Samsung и г-жа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, подписаха договора на Световния форум за образование в Дубай на 16 март 2014 г.

Samsung се ангажира да допринесе за по-добро глобално общество чрез различни инициативи в това число Samsung Schools, които запълват дигиталната ниша и създават подобрена образователна среда, и Tech Institutes, които предоставят допълнително обучение за студенти и млади специалисти. Samsung развива и други образователни инициативи като домашни училища за деца с увреждания в Русия, Смарт училища във френски болници за деца с продължителна хоспитализация и дигитални библиотеки в югоизточна Азия.

Инициативата на ЮНЕСКО Mobile Learning се опитва да осигури образование за всички чрез предлагането на по-интелигентни начини за подкрепа на обучителния процес чрез мобилни устройства. Проектът ще позволи на Samsung и ЮНЕСКО да си сътрудничат в постигането на реален напредък в образованието, като допълнително ще включи и сфери като култура и науки.

Генералният директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова заяви: „Договорът между ЮНЕСКО и Samsung е блестящ пример за иновативни обединения и съюзи, каквито са необходи, за да консолидираме основите на знаещи и образовани общества, от каквито се нуждаем през 21-ви век. Това партньорство ще ни помогне да интегрираме изключителната мощ на мобилните технологии в образователните системи и осигуряват качествено обучение за момичета и момчета, мъже и жени, независимо къде се намират.“