Цветелина Николова: Искам да покажем на света, че в България се правят „големи” вина (ВИДЕО)

Българката с най-високо отличие по винен мениджмънт

Само преди две седмици България се вписа в световната винена карта с два факта, които впечатлиха световната винена общественост. София бе домакин на 40-тия юбилеен световен конгрес по лозарство и винарство, на който се събраха 400 делегати от абсолютно всички краища на света, а в заключителната вечер бе връчена дипломата „Магистър на науките по Винен мениджмънт“ от най-престижната винена институция OIV (International Organisation of Vine and Wine) на Цветелина Николова, управляващ директор на българската изба Катаржина Естейт. Освен тази диплома тя получи и международна диплома  - „Мениджмънт в сектора на винопроизводство и лозарство“ от университета СупАгро ( Монпелие, Франция)

Така Николова се нарежда сред най-високопоставените експерти в областта на винопроизводството, винения мениджмънт и маркетинг. Тя е и най-младата българка сред носителите на професионалното свидетелство.

В ексклузивно видео интервю за сп. твоят БИЗНЕС Николова сподели: „Мечтите ми не са стигали толкова далеч. За мен това образование е не само диплома и титла за виното, а учебник по бизнес. Цялата програма, която ти дава възможност да обиколиш буквално света, да се срещнеш с толкова хора, да видиш какви проблеми имат и как ги решават - това е богатство. Тези три години ме промениха цялостно. Усещам, че станах по-добра и чувствителна, което ми дава много плюсове”.

През изминалите три години Николова премина тежко обучение по винени науки с трудни изпити, като посети десетки изби, шата, лозя в четирите краища на света. Какво стои зад целия този труд може да чуете от интервюто в следващото ВИДЕО.


 

Моля коментирайте